Filtrera & anpassa

Viner från Luberon, Frankrike

Luberon är ett vinområde i södra Frankrike, beläget i Rhne-dalen. Det är känt för sina vackra bergslandskap och den exceptionella kvaliteten på dess viner. Luberon är en relativt ny appellation och fick sin officiella status som vinområde 1988 ...

Läs mer om Luberon i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Luberon


Luberon är ett vinområde i södra Frankrike, beläget i Rhône-dalen. Det är känt för sina vackra bergslandskap och den exceptionella kvaliteten på dess viner. Luberon är en relativt ny appellation och fick sin officiella status som vinområde 1988. Området täcker en yta på cirka 3 500 hektar och producerar främst röda och vita viner.

Luberon ligger i Provence, en region känd för sitt milda klimat och dess mångfald av växter. Detta gör det till en idealisk plats för vinproduktion, med soliga dagar och svala nätter som hjälper till att bibehålla druvornas aromer och syrlighet. Området är också känt för sina kalkrika jordar, vilket ger en särskild mineralton i dess viner.

Luberon är en appellation som till stor del fokuserar på ekologisk och biodynamisk vinodling, vilket innebär att vinmakarna använder sig av naturliga metoder för att odla druvorna och hantera vinframställningen. Detta har resulterat i en hög kvalitet på vinerna och en ökad efterfrågan på områdets produkter.

Några av de mest kända druvsorterna som odlas i Luberon är Grenache, Syrah, Carignan och Cinsault för röda viner samt Vermentino, Clairette och Roussanne för vita viner. Dessa druvor ger vinerna dess karaktäristiska smaker och dofter, medan vinmakarnas skicklighet och passion skapar unika och minnesvärda viner.

Luberon är ett vinområde som också lockar många besökare på grund av dess natursköna omgivningar och vinrelaterade aktiviteter. Det finns flera vingårdar som erbjuder provningar och guidade turer i området, vilket ger besökarna en möjlighet att upptäcka och lära sig mer om områdets historia och vinproduktion.

I sammanfattning är Luberon en appellation med en rik historia och hög kvalitet på dess viner. Dess natursköna omgivningar och ekologiska vinodling gör det till en attraktiv destination för vinälskare och turister. Med dess karaktäristiska smaker och dofter, är det inte svårt att förstå varför Luberon har blivit ett av Frankrikes mest omtyckta vindistrikt.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du