Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de Possible Tout bou ou not tout bou 2019

Vad tyckte du?

Domaine de Possible Tout bou ou not tout bou 2019

Ekologisk

Frankrike, Languedoc-Roussillon, 750 ml, 13%

Druvorna till Tout bu or not tout bu kommer från jordar som är en blandning Granit, marnes och schist i appellationen Cases-de-Pène. Vinet jäses med hela klasar i öppna tankar i 14 dagar innan pressning, nedpressning av kappan med hjälp av fötterna sker några gånger. Efterföljande har vinet lagrats, ···

Styckvis

239:-

/flaska
Låda (12 st)

239:-

/flaska, totalt 2 868:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Fläsk
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Pasta och pizza
Årgång

2019

Druvor

Mourvèdre, Grenache

Smaknotering

Vinet levererar en härligt murriga, bärig fruktighet med djupa toner av mogna körsbär, björnbär och en finstämd floral violton. Kroppen är koncenterad, fyllig men fräsch med en stringent syra som ger vinet en exceptionell balans. Ett riktigt rent och friskt naturvin.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
2 timmar

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna till Tout bu or not tout bu kommer från jordar som är en blandning Granit, marnes och schist i appellationen Cases-de-Pène. Vinet jäses med hela klasar i öppna tankar i 14 dagar innan pressning, nedpressning av kappan med hjälp av fötterna sker några gånger. Efterföljande har vinet lagrats, delvis på tankar och delvis på gamla 500 liters ekfat, innan de tappades i maj 2020. Ett utmärkt matvin men vinet är läckert att dricka på egen hand under lång tid framöver. Livfullt, stilfullt och fullständigt oemotståndligt!

Producenten

I slutet av 1990-talet gick Loïc Roure på sommelierskolan och började under tiden arbeta på L'Ange vin - Robinots berömda vinbar i Paris. Han hade planer att driva en restaurang / vinbar men insåg snart att han istället ville göra gott vin. Så han skrotade sina planer och gick tillbaka till sina rötter - Rhône! Loïc arbetade i tre år med Thierry Allemand, Gérald Oustrich och Hervé Souhaut innan han började med 2,5 hektar egna vinrankor i Latour de France 2003. Det var här Domaine du Possible föddes. Han expanderade snart med mer mark närmare Lansac, där han tillverkar sina viner i byns gamla kooperativ. Han köpte också nyligen 4 hektar i Caudiès-de-Fenouillèdes. Idag äger Domaine du Possible 8,5 hektar fördelat över många vingårdslägen och kommuner, alla faller dock in under Côtes du Roussillon A.O.C. Han kommer också inom en snar framtid att köpa ytterligare 2 vackra hektar i vingården Cassagne, där han nu gör Charivari. Loïc köper också några druvor från vänner som arbetar organiskt från 3-4 hektar varje år.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du