Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Santamaria Tranoï Rouge 2016

Vad tyckte du?

Santamaria Tranoï Rouge 2016

Ekologisk

Frankrike, Korsika, 750 ml, 13%

100 procent grenache från vinstockar som planterades på schistjordar 1990. Skjördeuttaget är inte högre än 30 hl/ha. Druvorna avstjälkades innan 4-5 veckors skalmaceration följt av pressning och jäsning på rostfria ståltankar. Där fick vinet sedan vila fram till maj 2018. Det här är ett generöst vin ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Grenache

Smaknotering

Stor doft av röda och mörka bär kryddior och lite ladugård. Klassisk grenache med smak av röda och mörka bär, kryddor, sälta och mineral. Lång varm och härlig eftersmak.  Från Dryckesbutiken. Naturvin. 

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

100 procent grenache från vinstockar som planterades på schistjordar 1990. Skjördeuttaget är inte högre än 30 hl/ha. Druvorna avstjälkades innan 4-5 veckors skalmaceration följt av pressning och jäsning på rostfria ståltankar. Där fick vinet sedan vila fram till maj 2018. Det här är ett generöst vin med friska syror och lång härlig eftersmak. Drick till olika kötträtter - gärna grillat. 

Producenten

Thomas Santamaria är sjätte generationens vinmakare på Korsika som ganska nyligen tog över ledningen av Domaine Santa Maria från sin far. Och sedan dess har de ny experimenten duggat tätt på Domänen. Till detta har han 30 hektar som är utspridda över de tre kommunerna Oletta, Olmeta-di-Tuda och St.-Florent in Patrimonio på norra Korsika som han brukar biodynamiskt och enligt månkalendern. Jordarna, som aldrig utsatts för vare sig kemiska ogräsmedel eller insektsmedel, består av en blandning av kalksten och schist. Thomas gör flera olika väldigt stilfulla viner på klassiska druvor som vermentino, grenache och cinsault.