Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Lamothe-Cissac Château Lamothe-Cissac 2019
Våra kunder tycker

Château Lamothe-CissacChâteau Lamothe-Cissac 2019

Frankrike, Haut-Médoc, 750 ml, 13%

Lamothe-Cissac 2019 från en av de bättre årgångar i Bordeaux på senare år. 2019 är kultförklarad och en del av den nu berömda trippeln med. 2018, 2019 och 2020 - tre fantastiskaa årgångar i rad. Det här är en klassisk Haut-Médoc. Druvsammansättning är 73 procent cabernet sauvignon, 20 procent merlot ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Tät mörkröd färg. Nyanserad och ganska utvecklad doft av mogna bär som björnbär, svarta vinbär och inslag av blyerts. Medelfyllig och stram smak av svarta vinbär, körsbär, cederträ och tobak med behaglig syra och silkiga tanniner. Stilfull och väldigt urpsrungstypiskt!

Drickes
2023-2040
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
92p "Klassiskt med årgångens härliga signum. 2019 är med rätta hyllad i Bordeaux."

"Lamothe-Cissac gör några av de mest prisvärda Bordeauxviner som vi hittat och särskilt i riktigt bra år. 2019 är med rätta hyllad i Bordeaux - en del av den berömda trippeln med tre fantastiska årgångar efter varandra (2018, 2019 och 2020). Det här är klassisk Bordeaux med årgångens härliga signum. Det här är så mycket Bordeaux för pengarna med smak av svarta vinbär, blyerts och ekfat."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Lamothe-Cissac 2019 från en av de bättre årgångar i Bordeaux på senare år. 2019 är kultförklarad och en del av den nu berömda trippeln med. 2018, 2019 och 2020 - tre fantastiskaa årgångar i rad. Det här är en klassisk Haut-Médoc. Druvsammansättning är 73 procent cabernet sauvignon, 20 procent merlot, 5 procent petir verdot och 2 procent cabernet franc. Vinet har lagrats i 15 månader på nya ekfat. Slottet ligger i kommunen Cissac alldeles intill Pauillac och Saint-Julien 10-15 minuter från Lafite och Mouton. 

Producenten

Vincent Fabre äger totalt 4 slott  i Haut-Médoc: flaggskeppet Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château le Chene och Château Fonsèche. Vincent är ansvarig för Domaines Fabre och kontrollerar allt från odling till export, vilket är ovanligt i detta berömda område. Vincents far köpte slottet 1964, och sedan dess har familjen arbetar outtröttligt för att få odlingar och slott i toppform. Under tiden har Vincent varit en engagerad vinpolitiker, som har varit med i styrelsen för föreningen Haut-Médocs tillverkare och har deltagit i utformningen av den nya lagstiftningen kring Cru Bourgeois klassificeringen. Vincent är också en ledande medlem av den berömda vinridderordenen La Confrérerie du Bontemps du Médoc. På fritiden är Vincent en passionerad maratonlöpare och ordförande i det berömda Marathon du Médoc.

http://domaines-fabre.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du