Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Gevrey-Chambertin 1er Cru Lavaux St Jacques 2017

Domaine FaiveleyGevrey-Chambertin 1er Cru Lavaux St Jacques 2017

Frankrike, Gevrey-Chambertin, 750 ml, 13%

Lavaux St Jacques ligger i den norra delen av byn strax före dalen. Namnet härstammar från "La Val", termen som användes under medeltiden för att hänvisa till en låg punkt i landskapet. Tillsammans med "Les Cazetiers" och "Clos Saint-Jacques" anses Lavaux St Jacques vara en av de tre bästa Premiers ···

Styckvis

1 295 kr

/flaska
Låda (6 st)

7 770 kr

Årgång

2017

Smaknotering

En attraktiv doft som bjuder på intensiva aromer av körsbär, svarta vinbär, trädgårdshallon och plommon tillsammans med nyanser av läder och fat. Smaken är kraftfull och koncentrerad med exceptionell aromatisk intensitet med tydliga tanniner och en känsla av läder som kommer fram i eftersmaken.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC

Så tycker experterna

Decanter
95p "This old-vine cuvee, aged in 40% new wood, is wonderfully fresh and precise"

Lavaux-St-Jacques came into its own in 2017, thanks to the influence of cool breezes from the Hautes Côtes. This old-vine cuvée, aged in 40% new wood, is wonderfully fresh and precise, with chalky minerality and a lingering finish. Drinking Window 2025 - 2030. (TA)

James Suckling
95p "This is a very graceful and filigree wine"

Very fragrant with effusive, floral notes and some sour cherry. This is a very graceful and filigree wine, in which the tannins show at the end as if suddenly emerging from the depths. In spite of that, the finish is super elegant. Better from 2021.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du