Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Amédée l`Exellence Rouge 2020

Amédéel`Exellence Rouge 2020

Frankrike, Cotes du Ventoux, 750 ml, 14%

Klassisk Syd-Rhônare från Ventoux som ligger granne med Châteauneuf-du-Pape och Gigondas. Amédée gör några av de mest prisvärda Rhôneviner som vi har hittat. I det här fallet handlar det om en ursprungstypisk blandning av 80% Grenache Noir och 20% Syrah som skördas i slutet av september till mitten ···

Styckvis

119 kr

/flaskaOrd. pris 149 kr
Låda (6 st)

714 kr

Ord. pris 894 kr
Årgång

2020

Smaknotering

Stor klassisk och inbjudande smak av mörka och röda bär (blåbär, mullbär, hallon och plommon) tillsammans med ursprungstypiskt kryddiga inslag av vitpeppar och salmiak. Tanninerna (garvsyran) är fint integrerad i frukten och vinet har en lång härlig eftersmak. Drick till smakrika kötträtter.  

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"Ett vin som smakar så otroligt mycket mer än vad det kostar."

"Det finns få områden som kan slå Södra Rhône och Ventoux när det kommer till prisvärde. Och med Excellence 2020 har Amédée hittat alla rätt. Här möts vi av ett smakrikt och kryddigt vin som bjuder på både fräsch frukt (hallon, plommon, svartavinbär) och kryddgårdens fina komplexitet (rosmarin, salvia, timjan och vitpeppar). Det är ett vin som smakar så otroligt mycket mer än vad det kostar. Drick till smakrika kötträtter över de kommande 5 åren."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Amédée Giniès, grundaren av Amédée Cellars, är den som som brukar tillkännages som var pionjär för att öka medvetenheten om vinerna från Luberon och erkännandet av beteckningen som kontrollerat ursprung.
http://www.les-vins-amedee.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du