Filtrera & anpassa

Viner från Cotes du Ventoux, Frankrike

En Rhne-appellation eller distrikt som börjat bli allt mer intressant de senaste åren är Ctes du Ventoux AOP som täcker 51 kommuner i departementet Vaucluse och vars vingårdar till stor del ligger på slutningarna till Mont Ventoux och Mont Vaucluse ...

Läs mer om Cotes du Ventoux i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Cotes du Ventoux


En Rhône-appellation eller distrikt som börjat bli allt mer intressant de senaste åren är Côtes du Ventoux AOP som täcker 51 kommuner i departementet Vaucluse och vars vingårdar till stor del ligger på slutningarna till Mont Ventoux och Mont Vaucluse. Vinerna i Côtes du Ventoux liknar de från granndistrikten Châteaneuf-du-Pape, Gigondas och Vacqueyras med fylliga och kryddiga rödviner med inslag av mörka bär, röda bär, örtkryddor, peppar och torkad frukt. De röda vinerna görs på druvor som grenache, syrah, cinsault, mourvèdre, och carignan. De vita produceras av bland annat clairette blanche, bourboulenc, grenache blanc, och roussanne.

Kvalitetsmässigt ligger de bästa vinerna i Côtes du Ventoux inte långt från exempelvis Châteaneuf-du-Pape, Gigondas och Vacqueyras men priserna är generellt sett mycket lägre.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du