Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Amédée Les Cheminées des Fées 2018

AmédéeLes Cheminées des Fées 2018

Frankrike, Cotes du Ventoux, 750 ml, 14%

Les Chemineées des Fées kommer från vår nya Rhôneproducent Amadée som gör otroligt prisvärda viner i Côtes du Ventoux. Vingården ligger på en södersluttning i Ventoux med en jordmån bestående av sand och krita vilket gör den tålig mot torka. Den sena skörden av druvorna (Druvor: 70% Syrah, 30% Grena ···

Styckvis

119 kr

/flaskaOrd. pris 149 kr
Låda (6 st)

714 kr

Ord. pris 894 kr
Årgång

2018

Smaknotering

Tydlig doft av körsbär, svarta vinbär, blond tobak och en elegant mineralitet (grafit). I munnen möts man av en fyllig snak med rikliga men harmoniska och släta tanniner.

Drickes
2021-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91p

"Det finns få områden i vinvärlden där du får så mycket vin för pengarna som i Rhône och speciellt i Ventoux Distriktet ligger inklämmt mellan Châteauneuf i väst och Gigondas och Vacqueyraas i norr. Här görs stora och smakrika viner med en massa personlighet. Amédées Les Cheminées des Fées är vårt senaste fynd från området. Ett vin som är perfekt till smakrika kötträtter och som smakar så mycket mer än det kostar."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Les Chemineées des Fées kommer från vår nya Rhôneproducent Amadée som gör otroligt prisvärda viner i Côtes du Ventoux. Vingården ligger på en södersluttning i Ventoux med en jordmån bestående av sand och krita vilket gör den tålig mot torka. Den sena skörden av druvorna (Druvor: 70% Syrah, 30% Grenache) gör så att de kraftiga druvskulen klarar en skalmacerering på minst 3 veckor. Denna metod ger vinet djup och en silkeslen känsla. 15% av vinet lagras på begagnade franska ekfat. Slutresultatet - Rhône ut i fingerspetsarna. Kryddigt, smakrikt och silkigt.

Producenten

Amédée Giniès, grundaren av Amédée Cellars, är den som som brukar tillkännages som var pionjär för att öka medvetenheten om vinerna från Luberon och erkännandet av beteckningen som kontrollerat ursprung.
http://www.les-vins-amedee.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du