Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet L´Oratoire Cuvée Divine Rosé 2020
Våra kunder tycker

Château PigoudetL´Oratoire Cuvée Divine Rosé 2020

Frankrike, Coteaux-d’Aix-en-Provence, 750 ml, 13%

Ett av Château Pigoudets prestige-viner. Vingårdarna växer i sydlig riktning och skyddas av Sainte-Victoiremassivet i den nordöstra delen av Coteaux dAix-en-Provence. Druvorna som kommer in till vineriet jäses svalt och lagras därefter på rostfria ståltankar för att behålla aromatisk fräschör. Vinet ···

Styckvis

119 kr

/flaskaOrd. pris 179 kr
Låda (6 st)

714 kr

Ord. pris 1 074 kr
Smaknotering

Stor bärig och och komplex doft med kryddiga toner av jordgubbar, smultron, aprikoser, melon, citrusskal och färska örter. Smaken är torr med en pigg syra och en fruktig eftersmak. Har finns inslag av citrus, kryddor och massor av röda bär. Lång komplex eftersmak. 

Drickes
2021-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC
Sockerhalt
2 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ett av Château Pigoudets prestige-viner. Vingårdarna växer i sydlig riktning och skyddas av Sainte-Victoiremassivet i den nordöstra delen av Coteaux dAix-en-Provence. Druvorna som kommer in till vineriet jäses svalt och lagras därefter på rostfria ståltankar för att behålla aromatisk fräschör. Vinet består normalt sett av en blandning av de klassiska druvsorterna och 2020 var blenden 50% Grenache, 25% Cinsault, 15% Syrah och 10% Cabernet-Sauvignon. Ett stiltpisk och fruktdriven rosé med en trevlig örtig touch som passar som aperitif, till skaldjur eller till sallad med vårens primörer.

Årgång 2020 karkatäriseras av fruktiga och mycket fräscha viner på grund av en väldigt gynsam växtsäsong - utan överdriven hetta. Nätterna bjöd dessutom på den där svala temperaturerna som är så otroligt viktiga för friska syror. Durvorna skördades med perfekt fenolisk mognad (dvs - med mogna tanniner och fin färg) och välbalanserade syror.

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du