Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche Julien Barrot AOC Chateauneuf du Pape Dubbelmagnum 2021

Domaine La BarrocheJulien Barrot AOC Chateauneuf du Pape Dubbelmagnum 2021

Frankrike, Châteauneuf-du-Pape, 3000 ml, 15%

Druvorna handplockades från vinrankor med en snittålder på 65 år (varav nästan hälften är 100 år gamla grenache-vinstockar) och sorterades två gånger - den första i vingården och den andra när de har anlänt till vineriet. Vineriet är utformat med ett underjordiskt gravitationsflöde för en skonsam h···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Kraftfull doft med toner av björnbär, skogsbär och bigarråer med kryddiga inslag av färska örter och och peppar. Smaken möter en även den med entydlig koncentration men samtidigt med en stor finess där de bärig- och kryddigheten från doften tillsammans med de välintegrerade tanninerna och den friska syran levererar lång och elegant eftersmak.

Drickes
2027-2045
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
3000 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Vinous
93p 91-93 p full-bodied, enveloped in smooth tannins and the bright finish

Matured for 18 months in a combination of concrete tanks, foudre and demi-muids, the 2021 Châteauneuf-du-Pape Julien Barrot comes in at 15% alcohol. It reveals fragrant aromas of glossy red fruits, black cherry, licorice, white pepper, mint and hints of lavender. It is full-bodied, enveloped in smooth tannins and the bright finish concludes with good persistence.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Domaine la Barroche buteljerade sin första årgång 2003 men familjen Barrot, som äger egendomen, flyttade till Chateauneuf-du-pape redan på 1500-talet. De har under århundraderna förvärvat vingårdar i de bästa lägena på högplatån mellan Chateauneuf-du-pape och Courthezon.

Druvorna såldes länge till de bästa negocianterna som tex Guigal och Chapoutier, ända till dess att Julien Barrot, sonen i familjen, kom tillbaka till familjeegendomen efter önologstudier i Montpellier. Julien hade då även arbetat som vinmakare i Australien samt som sommelier i norra England och han visste vilken potential som fanns i de urgamla vingårdarna och var fast besluten att göra vin i världsklass.

Framgångarna har inte låtit vänta på sig, Robert Parker har bland annat kallat Domaine la Barroche för Chateauneuf-du-papes nya stjärna. "Julien Barrot är kanske den mest passionerade och maniska vinmakare jag träffat, mycket förmodligen på grund av hans ringa ålder och nyvunna förmåga. Han pratar konstant om elegansen han vill uppnå i sin Chateauneuf och om de tre vingårdslägena på vardera en hektar med över hundra år gamla grenachestockar som utgör basen i alla de tre vinerna han producerar, och som också utgör 100 procent av toppvinet Pure. Domaine La Barroche kommer utan tvivel att segla upp som en av de allra hetaste konkurenterna till tronen i Chateauneuf-du-pape."

www.domainelabarroche.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du