Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Saint Prefert Châteauneuf-du-Pape Classique 2016

Vad tyckte du?

Domaine Saint Prefert Châteauneuf-du-Pape Classique 2016

Ekologisk

Frankrike, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 15%

Ekologisk Châteauneuf-du-Pape från distriktets superstjärna Isabel Ferrando! Hon har på kort tid blivit en av de mest omtalade producenterna i området. Vinet är gjort på 85 procent grenache lagrad på betong och resten cinsault, syrah, och mourvèdre lagrad i äldre stora franska fat. 2016 blev en topp ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Mourvèdre, Cinsaut, Grenache, Syrah

Smaknotering

Doften är stor och komplex med toner av röda bär, järnoxid, nymalen peppar och örter. Smaken är nyanserad, fyllig och kraftfull med inlindade tanniner. Fin balans och elegant eftersmak. Vinet är fullt njutbart idag även om det håller för ytterligare lagring.

Drickes
2019-2029
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

WineAdvocate
94 p "A super entry-level effort."

"Loaded with scents of roses and exotic spices, the 2016 Chateauneuf du Pape is a super entry-level effort. It is 85% Grenache aged in concrete, with the balance Cinsault, Mourvèdre and Syrah that is aged in demi-muids. Full-bodied, velvety and long, it delivers opulent black raspberry fruit framed by silky tannins."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ekologisk Châteauneuf-du-Pape från distriktets superstjärna Isabel Ferrando! Hon har på kort tid blivit en av de mest omtalade producenterna i området. Vinet är gjort på 85 procent grenache lagrad på betong och resten cinsault, syrah, och mourvèdre lagrad i äldre stora franska fat. 2016 blev en toppårgång i Châteauneuf-du-Pape - Isabel själv beskriver den som en "monsterårgång".

Producenten

Fernand Serre, en apotekare från Avignon, grundade firman för knappt hundra år sedan. Han närde vinmakardrömmar och när han upptäckte att det fanns ett litet distrikt i Chåteaneuf-du-Pape som nästan bar hans namn - Quartier des Serres - såg han det som ett tecken och köpte 80 hektar mark där. Han byggde sig ett hus och en vinanläggning på platsen och satte igång att förverkliga sin dröm. Det visade sig att Fernand var en utmärkt vinmakare och Domaine Saint Prefert blev en av de första producenterna i Chåteaneuf-du-Pape som sålde buteljerat vin under egen etikett. Då, på 1930-talet, var det vanligt att producenterna här sålde sitt vin i lösvikt till vinhandlare som i sin tur buteljerade vinet och sålde det under eget namn. Man producerar koncntrerade viner av gamla stockar och medelåldern på dem är över 60 år. Några av vinrankorna som Fernand planterade på 1920-talet finns faktiskt kvar än idag. Saint Prefert ett etablerat namn i Chåteaneuf och man får ständigt höga poäng, ofta nära 100,  av vinjournalister världen över. Producenten ägs och drivs numera av Isabel Ferrando och hennes man.
http://www.st-prefert.fr/