Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau de Beaucastel Chateauneuf-du-Pape  2007

Chateau de BeaucastelChateauneuf-du-Pape 2007

Ekologisk

Frankrike, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 14,5%

Årgång 2007 från klassiska Rhôneproducent Château du Beaucastel. Vingårdarna där druvorna till detta vin skördas är ett lapptäcke av Rhônedalens tillåtna 13 druvsorter och består av totalt 70 hektar. Jordmånen består av sand, lera och kalkrika jordar täckt med de typiska knytnävsstora runda stenarna ···

Styckvis

1 249 kr

/flaska
Låda (6 st)

7 494 kr

Smaknotering

Doften är fint utvecklad med aromer av mogna hallon, björnbär, söta kryddor och vitpeppar. Smaken ät fyllig och balanserad smak med hög fruktkoncentration, välintegrerade tanniner och en lång, kryddig eftersmak.

Drickes
2022-2030
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
96p 96+ p "A straight up, phenomenal wine"

A straight up, phenomenal wine, this bottle of 2007 Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape was double decanted (poured into a decanter and then back into the bottle) 12 hours prior to drinking and boasted gorgeous aromatics (blackberry, cassis, lavender, garrigue and roasted meat), full bodied power, serious concentration and unreal purity. Very polished and almost civilized by Beaucastel standards, this beauty should drink beautifully for 3 decades. Wow.

WineAdvocate
96p 96 p "Beaucastels 2007 Chateauneuf du Pape has turned out even better out of bottle than I predicted"

Beaucastel’s 2007 Chateauneuf du Pape has turned out even better out of bottle than I predicted. An inky/ruby/purple color is followed by a glorious nose of blue and black fruits, truffles, pen ink, licorice, and meat juices as well as glorious levels of acidity and sweet tannin, buttressing the fruit’s fabulous freshness and vibrancy. This full-bodied effort still displays considerable tannin, no doubt because of the relatively high Mourvedre content. It should resolve its tannins in 2-4 years, and last for 25 or more.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Årgång 2007 från klassiska Rhôneproducent Château du Beaucastel. Vingårdarna där druvorna till detta vin skördas är ett lapptäcke av Rhônedalens tillåtna 13 druvsorter och består av totalt 70 hektar. Jordmånen består av sand, lera och kalkrika jordar täckt med de typiska knytnävsstora runda stenarna - så kallade galets. Dessa stenar fungerar som ett element och drar under dagen åt sig värme från solen som de som under natten förser vinrankorna med. Efter skörd och noggrann selektering vinifieras druvorna på ek respektive cement beroende på druvsorternas olika egenskaper. Därefter görs den slutgiltiga blenden och vinets lagras 12 månader på franska ekfat. 

Producenten

Domaines Perrin är i dag en stor apparat, framförallt dedikerad till viner från södra Rhône. Familjens mest kända egendom är utan tvivel Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape. Bröderna Jean-Pierre och Francois Perrin närmar sig gradvis pension, deras söner tar mer och mer plats på främre parkett i driften av denna enastående egendom.

Man har en fantastisk portfölj av viner, från prisvärda bruksviner till toppviner i världsklass. Trots att detta är en traditionell firma så är Perrins anmärkningsvärt flexibla om de känner att kvalitet kan förbättras. Domaines Perrin innefattar idag också en stor egendom i Vinsobres, i Côtes de Ventoux samt Tablas Creek i Kalifornien. 

Château Beauacastel är en av få egendomar som odlar alla de 13 tillåtna druvsorterna i Châteauneuf-du-Pape. Deras vingårdar ligger på den för området klassiska jordmånen som består av runda solreflekterande stenar (galets roulés) på ytan ovanför sand, lera och kalksten. Redan på 1950-talet började man köra helt ekologiskt i vingårdarna. 

Det röda vinerna är både koncentrerade och finessrika delvis tack vare den stora andelen mourvedre - ca 30% - i den slutliga blandningen (i den vanliga Châteauneuf-du-Papen). Dess strama garvsyra är ryggrad och motstånd mot oxidation som hjälper Beaucastel att åldras graciöst.

Grenache (30%) bidrar en värmande känsla av mogen frukt och en sammetslen känsla i munnen. Syrah till 10%, och muscardin och vaccarese med cirka 5% vardera, lägger till färg och kryddig doft och ökar samtidigt lagringspotentialen. 5% cinsault tillsätts för mjukhet och sin speciella doft. Resten består av små mängder av de sju andra tillåtna sorterna. De tillägger en extra del av graciös komplexitet som gör Château de Beaucastel till ett sådan extraordinärt vin.

De flesta av druvsorterna fermenteras separat tills den malolaktiska jäsningen är klar. Därefter blandas de efter omfattande provningar. Det unga vinet mognar i stora ekfat på 40 hektoliter i ca 12 månader. Klarning utförs med äggvitor och därefter buteljeras vinet och lämnas för lagring i ett år i Beaucastels källare innan det saluförs.

Exceptionella år gör man också vinet Hommage à Jacques Perrin som är en cuvée på druvor från mycket gamla stockar. Den domineras av mourvèdre. 

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.



http://www.beaucastel.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du