Filtrera & anpassa

Viner producerade på Counoise

Counoise är en vindruva som härstammar från södra Frankrike och är en av de mindre kända druvsorterna från Rhne-dalen. Den används ofta som en blandningsdruva för att förbättra smaken och balansen i Rhne-viner.Counoise är en ganska känslig druva och ...

Läs mer om Counoise
Dölj atlas

Mer om vin med Counoise

Counoise är en vindruva som härstammar från södra Frankrike och är en av de mindre kända druvsorterna från Rhône-dalen. Den används ofta som en blandningsdruva för att förbättra smaken och balansen i Rhône-viner.

Counoise är en ganska känslig druva och trivs bäst i varmare klimat med en lång växtsäsong. Den vanligaste platsen för dess odling är i södra Rhône-dalen, särskilt i Châteauneuf-du-Pape-området. Druvan är också populär i Kalifornien och Australien.

När det gäller smak och karaktär är Counoise känd för att bidra med en frisk syra och fruktiga toner av röda bär, som körsbär och hallon, samt örtiga inslag. På grund av dess höga syrahalt kan Counoise även ge vinet en mjukare och mer balanserad struktur.

Counoise är en mångsidig druva som passar till många olika typer av mat. Den fungerar bra med lättare rätter som sallader och fisk, men är också tillräckligt strukturerad för att klara av kraftigare rätter som grillad kyckling eller nötkött. För att framhäva vinets fruktiga toner och syra kan man också prova att para ihop det med mat som innehåller sura inslag, som tomat eller citron.

Sammanfattningsvis är Counoise en mångsidig druva med en intressant smakprofil och hög syrahalt, vilket gör den till en utmärkt blandningsdruva för Rhône-viner. Dess smak och karaktär passar bra till många olika typer av mat och den odlas främst i södra Rhône-dalen, Kalifornien och Australien.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du