Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Louis Roederer Roederer Brut Nature 2009

Vad tyckte du?

Louis Roederer Roederer Brut Nature 2009

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Det här är Louis Roederers första "nya" champagne sedan 1974 och ett samarbete mellan Fréderic Rouzaud och designern Philippe Starck. Första årgången gjordes 2003. Vinet har inte genomgått malolaktisk jäsning och har buteljerats utan dosage (tillsatt socker), vilket gör vinet till en så kallad brut ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2009

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Stor och elegant doft av citrus, äpplen, vita blommor, nötter, bröd mineral och torkad stenfrukt. Smaken är nyanserad, knastertorr och stramt elegant med en hög syra och en mineraldriven eftersmak. 

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
1 g/l

Så tycker experterna

Livets Goda
95 p "Det här är en unik och finlirande champagne som ger små vindar av flaggskeppet Cristal i modell yngre"

"Intensiv arom av ren mineralitet med syrliga inslag av citrus, lime och blomsteräng. Frukten vi fångar upp i gom är ursprungsrik och koncentrerad med en torr och frisk struktur, fin stringens, elegant och klar diskant som växer mer och mer ju längre tid vinet får i glaset. Fräschören i både arom och smak är slående samtidigt som champagnen besitter ett bra djup och avslutet med sitt vackert torra temperament bär med sig frukten länge. Det här är en unik och finlirande champagne som ger små vindar av flaggskeppet Cristal i modell yngre. Fingertoppskänslan i ”huset” är kort och gott monumental. Vi gillar det här skarpt..."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är Louis Roederers första "nya" champagne sedan 1974 och ett samarbete mellan Fréderic Rouzaud och designern Philippe Starck. Första årgången gjordes 2003. Vinet har inte genomgått malolaktisk jäsning och har buteljerats utan dosage (tillsatt socker), vilket gör vinet till en så kallad brut nature. Annars brukar socker tillsättas i samband med påfyllning efter att jästfällningen avlägsnats (så kallad degorgering). 2009 blev en riktigt lovande årgång, mycket tack vare vädrets kontraster mellan temperatur, regn och sol. De olik druvsorterna skördades på samma dag men vinifierades separat på ekfat. Vinet buteljerades under ett något lägre tryck för att ge en krämigare känsla i munnen. Resultatet är ett mycket torrt, stramt och elegant vin med ett finstämt uttryck av terroir. Vinet levereras inte i presentförpackning.

Producenten

Världens främste champagnekännare, Richard Juhlin, skriver i sin bok ”4000 champagnes” att han anser Louis Roederer vara: ”ett av de fyra bästa husen i Champagne” . Företaget grundades 1776, men fick sitt nuvarande namn 1827, då Louis Roederer inträdde i företaget. Första guldåldern kom när tsar Alexander II förälskade sig i vinet och såg till att hans vin levererades i genomskinliga flaskor av äkta kristall. Flaskans utseende och namn (men inte kristallen) finns alltjämt kvar i husets prestigecuvée, Cristal Brut ett av världens mest eftersökta viner.
http://www.champagne-roederer.com/