Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Joyau de France 2000, 2004 & 2008, Trälåda & Stopper
Våra kunder tycker

Champagne BoizelJoyau de France 2000, 2004 & 2008, Trälåda & Stopper

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Tillsammans med Champagne Bozel har vi satt ihop en unik trälåda med tre årgångar av deras prestigechampagne Joyau de France från OS-åren 2000, 2004 och 2008. Joyau de France-cuvéen skapades René Boizel som valde den exceptionella och minnesvärda årgången 1961 för att lansera sin Joyau. Joyau de F ···

Låda (3 st)

2 790 kr

Smaknotering

Joyau de France 2000

Rikedomen i årgången 2000 uttrycks genom valet av de Grand och Premier Cru-druvor, som erbjuder en vacker mognad och en exceptionell intensitet trots ett väldigt varierande väder under år 2000. Som alltid för Boizel Champagnes är det endast den första pressen som användes. Efter tolv år på flaska med sin jästfällning i Boizels källare under Avenue de Champagne tillsattes en låg dos av dosage för att bevara den naturliga balansen och finesserna i aromerna.

 

Fördelningen mellan druvsorterna är 65% pinot noir och 35% chardonnay (varv 10% var fatlagrad). 

Härlig mognad i doften med subtilt fruktiga toner av ananas, gul periska och aprikoser samt en nyans av rostat bröd.

Smaken bjuder på en pigg syra som snyggt balanserar upp fruktigheten som ackompanjeras med vackert kryddiga och nötiga nyanser av mandel, hasselnöt och kanel. Allt detta flätas ihop på ett exeptionellt sätt i den läckra och långa eftersmaken.

 

 

Joyau de France 2004

Skörden 2004 var sen men exceptionell tack vare en september med solfyllda dagar och svala nätter. Den långsamma mognaden gjorde det möjligt att skörda chardonnaydruvor av toppkvalitet tillsammans med elegant och strukturerad pinot noir.

När det gäller alla Boizel-cuvéer används endast den första pressjuicen i och druvorna kommer från kända crus som Mailly och Vertus för pinot noir (60%) och Oger, Avize och Vertus för chardonnay (40%). Efter 13 års lagring på jästfällningen tillsattes endast en låg dos dosage för framhäva typiken för detta fantastiska år.

 

Doften är till en början komplex och subtil med blommiga dofter avakacia och lindblommor som sedan expanderar till honungliknande, fruktiga anslag av ananas med undertoner av pepparkaka och apelsinskal.

En inledesvis len smak övergår gradvis till en mer strukturerade, rena och friskt vinösa aromer brioche och rostad mandel med en angenäm liten bitterhet och sälta i avslutet.

 

 

Joyau de France 2008

Så slutligen en flaska från den fantastiska årgången 2008.

För denna årgång så är fördelningen 55% pinot noir och 45% chardonnay där 10% av blenden har lagrats på ekfat. Endast första pressjuice används för att tillverka denna mycket fantastiska champagne och efter 12 års lagring i flaskan med sin jästfällning tillsattes endast en låg dos dosage för framhäva typiken för detta fantastiska år.

Doften bjuder på ett brett utbud av eleganta, generösa fint balanserade inslag av mandel, kanderad apelsin och brioche.

Smaken är komplex med en vacker intensitet, stödd av en silkeslen och raffinerad textur och levererar de eleganta konditoritonerna som doften utlovade. Aromernas rikedom kombineras med en delikat och fyllig fräschör i den en långa och bländande avslutnigen.

 

 

Boizel Champagne Stopper

En stopper är perfekt för dig som vill avnjuta ett glas champagne utan att hela flaskan behövs konsumeras. Stoppern skapar en helt lufttät förslutning och skyddar vinet från att tappa sin mousse. Stoppa ned korken i flaskan och vik ned bygeln för att försluta flaskan. För att återöppna den - håll stadigt i korken, vik försiktigt upp bygeln och häll sedan upp ett härligt pärlande glas med champagne!

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Tillsammans med Champagne Bozel har vi satt ihop en unik trälåda med tre årgångar av deras prestigechampagne Joyau de France från OS-åren 2000, 2004 och 2008.

Joyau de France-cuvéen skapades René Boizel som valde den exceptionella och minnesvärda årgången 1961 för att lansera sin Joyau. Joyau de France tillverkas uteslutande av Premier- och Grand Cru-druvor. Pinot noir-druvor från Mailly, Cumières och Chigny-les-Roses och chardonnay-druvor från Avize, Chouilly och Vertus

I lådan finns även en praktisk champagne stopper. Stoppern är perfekt för att bibehålla trycket i den öppnade flaskan och för att förhindra oönskade besök av getingar i flaskan när bubblet konsumeras utomhus under varma sommardagar.

En perfekt present till dig själv eller någon annan!

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du