Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pierre Péters Cuvée de Réserve Brut

Vad tyckte du?

Pierre Péters Cuvée de Réserve Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Cuvée de Réserve är en blend av flera olika årgångar med vin från särskilt utvalda Grand Cru vingårdar i Côte des Blancs. Vingård Cirka 2/3 delar av druvorna kommer från vingårdslägen i Le Mesnil-sur-Oger och resterande druvor kommer från vingårdar i Oger, Chouilly och Cramant.

Styckvis

399:-

/flaska
Låda (6 st)

399:-

/flaska, totalt 2 394:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Fruktig och blommig doft med inslag av citrus, bröd och nougat. Elegant, frisk, fruktig och brödig Champagne med inslag av citrus, persika, nougat och äpple.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
5 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Cuvée de Réserve är en blend av flera olika årgångar med vin från särskilt utvalda Grand Cru vingårdar i Côte des Blancs.

Vingård Cirka 2/3 delar av druvorna kommer från vingårdslägen i Le Mesnil-sur-Oger och resterande druvor kommer från vingårdar i Oger, Chouilly och Cramant.

Producenten

Gaspar Péters kom från Luxemburg till Champagne och odlade druvor på 2 hektar redan i mitten av 1800-talet. Fem generationer senare har ägorna vuxit till 19 ha av de allra finaste vingårdarna i ”Côtes des Blancs” och firman har sin bas i den förnämsta Champagnebyn av dem alla, Les Mesnil sur Oger.

http://www.champagne-peters.com/en/home
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du