Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Blanc de Blancs 1996

Champagne BoizelBlanc de Blancs 1996

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

1996 är en av de mest legendariska årgångarna i modern tid i Champagne. Här har vi en härligt levande 96:a som vi nu skulle beskriva som perfekt mogen. Vinet är gjort på chardonnay som kommer från Grand Cru och Premier Cru-lägen i Côte des Blancs där varje enskild Cru tillför sina speciella egensk···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

1996

Smaknotering

Utvecklade men friska toner av brioche, citrusskal, ängsblommor och nötter i doften. Dofterna återfinns även i smaken som kompletteras av en krämighet tillsammans med en nyans av mineral i avslutet.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du