Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
UPR Champagne Le Mesnil Grand Cru Blanc de Blancs Brut

UPR Champagne Le Mesnil Grand CruBlanc de Blancs Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Fortfarande lite av ett "insidertips" i Le Mesnil. 100 procent chardonnay från grand cruvingårdar i Le Mesnil-sur-Oger. Det här är kooperativets instegsvin - deras non-vintage - men det är ett vin som genomsyras av Le Mesnil-elegans och med en fräschör som man oftast bara hittar i mycket dyrare vine ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Utvecklad och finessrik champagne med klassisk Le Mesnil-frukt. Doft av rostat bröd, citrus och mjölkchoklad. Lätt till medelfyllig mycket frisk smak av citrus, smör, rostat bröd, mjölkchoklad och lite svamp. Lång fräsch avslutning.

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
93p

Utvecklad lite rostad doft med inslag av citrus, citronskal, mjölkchoklad, smör och rostat bröd. Lätt mycket frisk smak av citrus, smör, rostat bröd, svamp och mjölkchoklad. Mycket pigga syror. Krämigt, elegant och med en finess långt utöver sin prisklass. Lång fräsch eftersmak.

Winefinder
Gastro
93p

Man kan knappt tro att det är ett kooperativ men så är det. Kvaliteten är oerhört hög. 533 medlemmar med totalt 305 ha levererar druvor. Le Mesnil-kooperativet buteljerar endast 8 % av sin totala produktion. Den bästa druvorna kommer från 40 år gamla stockar i den Salon-inspirerade flaskan utan malolaktisk jäsning. Denna konkurrerar med Pierre Peters om byns bästa standard cuvée. Utmärkt! Persika och grapefrukt, hårt rostade hasselnötter, ihållande, knivskarp och mineralisk, så saliven rusar.

Vinforum.dk
92p

Intensiv doft av citrus, päron och rostat bröd. Medelfylligt vin med fin mousse och en mycket elegant smak som likväl uppvisar både intensitet och lite nötter. Perfekt som apertif eller lätta fiskrätter.

Politiken
94p

Mörk och mogen doft med svamp, surdeg och jord/mineral. Bred och fyllig med bra syra bett. Fint djup och torr avslutning med friskhet hela vägen. Matchampagne!

Livets Goda
90p

Torr, frisk champagne med ren, elegant frukt, läcker syra och inslag av grapefrukt, vita päron, vinteräpplen, lime, pomelo, vita blommor, ostronskal och mineraler. Mycket ren och torr eftersmak i denna välkomponerade Blanc de Blancs

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Fortfarande lite av ett "insidertips" i Le Mesnil. 100 procent chardonnay från grand cruvingårdar i Le Mesnil-sur-Oger. Det här är kooperativets instegsvin - deras non-vintage - men det är ett vin som genomsyras av Le Mesnil-elegans och med en fräschör som man oftast bara hittar i mycket dyrare viner.  

Producenten

Champagne Le Mesnil Grand Cru är ett berömt kooperativ som grundades 1937 av några odlare som insåg att vägen ut ur 30-talets ekonomiska kris var att göra vin från de bästa grand cru vingårdarna istället för att var beroende av att kunna sälja druvorna till de stora champagnehusen. Centrum för verksamheten är i just Grand Cru byn Le Mesnil-sur-Oger och man är granne med legendariska Salon. Idag har man byggt upp ett strålande rykte.

På senare år har man gjort stora investeringar i teknik så att alla anläggningar är toppmoderna och all vinmark är klassificerad som Grand Cru. Fortfarande levererar man druvor till de stora husen men man har egen lagringskapacitet på fem miljoner buteljer. Le Mesnils champagner lagras minst tre år, och ofta längre, innan de släpps på marknaden. 

Enligt champagneexperten Tom Stevenson är Le Mesnil ett "super-cooperative that makes a poor man's version of the famous mono- cru blanc de blancs of Le Mesnil-sur-Oger, Salon and Krug Clos du Mesnil. Recommended, affordable wines for fans of mineral and steely Chardonnay Champagnes." 

http://www.champagnelemesnil.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du