Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
UPR Champagne Le Mesnil Grand Cru Blanc de Blancs Brut Grey Label
Våra kunder tycker

UPR Champagne Le Mesnil Grand CruBlanc de Blancs Brut Grey Label

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Fortfarande lite av ett "insidertips" i Le Mesnil. 100 procent chardonnay från grand cruvingårdar i Le Mesnil-sur-Oger, en av de bästa och mest berömda byarna i Cöte de Blancs i Champaagne. Det här är ett kooperativets instegsvin - deras non-vintage Grey Label som man normalt bara ser på restaurang ···

Styckvis

469 kr

/flaska
Låda (12 st)

5 628 kr

Smaknotering

Utvecklad och finessrik champagne med klassisk Le Mesnil-frukt. Doft av rostat bröd, citrus och mjölkchoklad. Lätt till medelfyllig mycket frisk smak av citrus, smör, rostat bröd, mjölkchoklad och lite svamp. Lång fräsch avslutning.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
93p 93 p "En finess långt utöver sin prisklass"

Utvecklad lite rostad doft med inslag av citrus, citronskal, mjölkchoklad, smör och rostat bröd. Lätt mycket frisk smak av citrus, smör, rostat bröd, svamp och mjölkchoklad. Mycket pigga syror. Krämigt, elegant och med en finess långt utöver sin prisklass. Lång fräsch eftersmak.

Winefinder
Livets Goda
90p

Torr, frisk champagne med ren, elegant frukt, läcker syra och inslag av grapefrukt, vita päron, vinteräpplen, lime, pomelo, vita blommor, ostronskal och mineraler. Mycket ren och torr eftersmak i denna välkomponerade Blanc de Blancs

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Fortfarande lite av ett "insidertips" i Le Mesnil. 100 procent chardonnay från grand cruvingårdar i Le Mesnil-sur-Oger, en av de bästa och mest berömda byarna i Cöte de Blancs i Champaagne. Det här är ett kooperativets instegsvin - deras non-vintage Grey Label som man normalt bara ser på restaurang - och det är ett vin som genomsyras av Le Mesnil-elegans och med en fräschör som man oftast bara hittar i mycket dyrare viner. Krämig och fräsch Blanc de Blancs i absolut toppklass.

Producenten

Champagne Le Mesnil Grand Cru är ett berömt kooperativ som grundades 1937 av några odlare som insåg att vägen ut ur 30-talets ekonomiska kris var att göra vin från de bästa grand cru vingårdarna istället för att var beroende av att kunna sälja druvorna till de stora champagnehusen. Centrum för verksamheten är i just Grand Cru byn Le Mesnil-sur-Oger och man är granne med legendariska Salon. Idag har man byggt upp ett strålande rykte.

På senare år har man gjort stora investeringar i teknik så att alla anläggningar är toppmoderna och all vinmark är klassificerad som Grand Cru. Fortfarande levererar man druvor till de stora husen men man har egen lagringskapacitet på fem miljoner buteljer. Le Mesnils champagner lagras minst tre år, och ofta längre, innan de släpps på marknaden. 

Enligt champagneexperten Tom Stevenson är Le Mesnil ett "super-cooperative that makes a poor man's version of the famous mono- cru blanc de blancs of Le Mesnil-sur-Oger, Salon and Krug Clos du Mesnil. Recommended, affordable wines for fans of mineral and steely Chardonnay Champagnes." 

http://www.champagnelemesnil.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du