Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Michel Genet BB Nature Grand Cru

Michel GenetBB Nature Grand Cru

Frankrike, Champagne, 750 ml, 14%

Michel Genet har sin egendom i Chouilly i Côte des blancs och all chardonnay kommer uteslutande från Grand Cru-lägen. Det som framför allt utmärker husets champagner är en fräsch fin syra, pigg frukt med en krämig mousse och tydlig mineralkaraktär. Till skillnad från många av de stora husen i cha···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Den finessfulla och eleganta doften bjuder på ett vegetabiliskt, kryddigt och blommigt universum med aromer av moget vete, mynta, salmiak, kaprifol, viol och hagtorn. Smaken har även den ett elegant, delikat och krämigt anslag med toner av maräng, hasselnötter och färsk mandel med en avslutning som bjuder på exotist fruktigt nyanser av ananas och gula frukter.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Michel Genet är en familjeägd vinproducent som är belägen i hjärtat av Champagne i Frankrike. Genet-familjen har odlat druvor i området sedan 1842 och har sedan dess utvecklat sin passion för vinproduktion och skapandet av högkvalitativa champagner.

Genets filosofi är att skapa champagne med respekt för naturen och regionens unika terroir. De odlar druvor på ett hållbart sätt och använder en kombination av moderna tekniker och traditionella metoder för att producera sina viner.

Företaget producerar ett brett utbud av champagne, inklusive Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Rosé och Vintage. Deras signaturvin är Michel Genet Grand Cru Brut, en champagne som är gjord av 100% Chardonnay-druvor som odlas i Grand Cru-vingårdar i Cramant och Chouilly.

Michel Genet har fått erkännande för sina högkvalitativa champagner och har vunnit flera utmärkelser, inklusive Silvermedalj vid International Wine Challenge 2019. Företaget har också utmärkt sig för sin personliga service och gästfrihet på sin vingård i byn Chouilly.

Med över 175 år av erfarenhet inom vinproduktion och en passion för att skapa högkvalitativa champagner är Michel Genet en av de mest respekterade vinproducenterna i Champagne-regionen.

https://www.michelgenet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du