Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Roy-Prevostat & Fils Chablis Vieilles Vignes 2020

Roy-Prevostat & FilsChablis Vieilles Vignes 2020

Frankrike, Chablis, 750 ml, 12,5%

Jordmånen i vingårdarna med sydost och sydvästsluttning består av den för Chablis så klassiska "Kimmeridgien" märgel. Endast den bästa musten från pressningen används vilken får genomgå alkoholjäsning med naturlig jäst vid 18 °C under 3 veckor då även malolaktisk jäsning är uppnådd. Vinet får sedan ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Generösa toner i doften av akaciahonung, persika, grönt äpple, anisfrön och citrusolja med fint brödiga nyanser. Smaken är frisk och fyllig med en rik fruktighet, ett balanserat inslag av salmiak/anis och livliga syror som övergår till en avslutning med både mineralitet och sälta. Mer som en "vanlig" Bourgogne än en klassisk lätt Chablis - Vieilles Vignes bjuder på en generös smak av hasselnötter. smör och fat tillsammans med den fina fruktigheten. 

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"Lysande Bourgogne/Chablis med fräsch smak av hasselnötter, citrus och smör."

"Vi må vara i Chablis men i smaken skulle du lätt kunna tro att du var i Macconais eller Cöte de Beaune för Roy Prevostats Chablis Vieilles Vignes är fylligare och mer burgundisk än de flesta Chablisviner du har smakat. I doften möts vi av en komplex kompott av mogen citrus, hasselnötter, anis, smör och fat. Smaken är frisk men ändå rund och kraftfull med inslag av mineral, smör, hasselnötter och anis. Eftersmaken är lång och välbalanserad. En lysande Bourgogne/Chablis helt enkelt."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Roy-Prevostat & Fils är en anrik vinproducent från Bourgogne, Frankrike, med en historia som sträcker sig mer än 200 år tillbaka i tiden. Företaget grundades 1815 och har sedan dess varit dedikerat till att producera högkvalitativa viner med en stark känsla av terroir.

Roy-Prevostat & Fils har en imponerande vingård som sträcker sig över mer än 18 hektar i hjärtat av Bourgogne. Deras viner är gjorda på druvor som växer i några av de mest eftertraktade områdena i regionen, inklusive Gevrey-Chambertin, Chablis och Côte de Beaune.

Företagets filosofi bygger på att ta till vara på naturens gåvor och att följa traditionella metoder för vinframställning. De använder sig av ekologisk och hållbar odling, och låter druvorna mogna i sin egen takt för att uppnå den bästa möjliga kvaliteten. Vinerna görs enligt gamla metoder och får mogna på ekfat under en längre tid, vilket ger dem en unik och välbalanserad smak.

Roy-Prevostat & Fils erbjuder ett brett sortiment av viner, inklusive röda, vita och roséviner. Deras viner har vunnit flera utmärkelser och prisats av vinexperter över hela världen.

Företaget leds idag av den sjunde generationen av familjen Roy-Prevostat, som fortsätter att förvalta traditionerna och passionen för vinproduktion som har gått i arv i generationer. Med deras kunskap, erfarenhet och kärlek till vinproduktion, är Roy-Prevostat & Fils en av de mest respekterade vinproducenterna i Bourgogne, Frankrike och i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du