Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Chablisienne Chablis 1er Cru Vaillons 2015

La ChablisienneChablis 1er Cru Vaillons 2015

Frankrike, Chablis Premier Cru, 750 ml, 13%

Vaillons ligger på den vänstra stranden av Serein i kommunen Chablis med en sydostlig exponering. Jordmånen består av kimmeridgian (lerkalksten) och planteringstätheten på vinstockarna som har en snittålder på 25 år är 5 500-6 500 vinstockar/hektar   Vinet har genomgått alkohol- och malolaktisk jä ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Smaknotering

Doften bjuder på fruktiga toner av ananas, solmogen citrus och muskot. Smaken är generös och fyllig med en fin vaxighet där de fruktiga tonerna kompletteras med en läcker mineralton. Luft gärna vinet så intensiviserras både doften och smaken.

Drickes
2020-2028
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Decanter
90p

Slate, smoke and orchard fruit fragrances and ripe, elegant citrus and pineapple fruit palate, graciously filled out, with light-footed, sunshiny quality.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vaillons ligger på den vänstra stranden av Serein i kommunen Chablis med en sydostlig exponering. Jordmånen består av kimmeridgian (lerkalksten) och planteringstätheten på vinstockarna som har en snittålder på 25 år är 5 500-6 500 vinstockar/hektar

 

Vinet har genomgått alkohol- och malolaktisk jäsning i tankar av rostfritt stål innan det lagras med sin jästfällning under ca 12 månader i ståltankar och fat.

 

La Chablisienne är en av de absoluta superstjärnorna i Chablis. Namnet hänvisar till en grupp av små landägare, som var och en bidrar med en liten mängd av deras bästa druvor. La Chablisienne besitter världens kanske mest moderna vineri, vilket gör föreningen i stånd att ge den ultimata vinifieringen och behålla varje detalj av de fantastiska vita vinerna, som kännetecknas av ett knivskarpt fokus på elegans och komplexitet. La Chablisienne kontrollerar ca. 60% av alla vingårdar i Chablis och det gör att kooperativet kan välja och göra de bästa vinerna på alla nivåer. Det är ägare av en sträng av de bästa terroirerna och cruerna av Chablis.

Producenten

Vinnare av svenska prestigefyllda priset "Gyllene Glaset 2018" med juryns motivering: "Gyllene Glaset 2018 går till La Chablisienne, för att genomgående ha levererat kvalitet till överkomliga priser och samtidigt varit ett föredöme, inte bara för andra kooperativ, utan även för andra producenter." La Chablisienne är en av de absoluta superstjärnorna i Chablis. Namnet hänvisar till en grupp landägare som var och en bidrar med en liten mängd av sina bästa druvor och som vinifieras i deras moderna vinanläggning. Med ca 300 medlemmar förfogar La Chablisienne över nästan 1200 hektar vilket är ca 25% av den totala odlingsarealen i Chablis. Man gör allt ifrån Petit Chablis till Grand Cru-viner. Av de sju Grand Cru-lägena kan Chablisienne erbjuda vin från sex av dem. La Chablisienne äger också några av de bästa vingårdslägena i hela Chablis och juvelen i kronan är Château Grenouille. Egendomen har gett namn åt chablisdistriktets bästa grand cru, Grand Cru Grenouille.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.chablisienne.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du