Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Chablisienne Chablis Grand Cru Les Preuses 2004

La ChablisienneChablis Grand Cru Les Preuses 2004

Frankrike, Chablis Grand Cru, 750 ml, 13%

Les Preuses är en av de sju Grand Cru-vingårdarna och är belägen norr om Bougros. Det är också den vingård som ligger längst till nordväst i förhållande till övriga Grand Cru-vingårdar   Jordmån Kimmeridge Vinifiering Efter avstjälkning pressas druvorna som därefter får jäsa på ståltankar. Lagri ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2004

Smaknotering

Mogen doft med inslag av äpplen, nötter, fat och mineral. Även smaken visar upp en läcker mognad och utvecklad struktur med en lång eftersmak av mogna höstäpplen, rosttad mandel och mjuk och fin syra.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Passar till Perfekt till fiskrätter eller mogna ostar

Vinet

Les Preuses är en av de sju Grand Cru-vingårdarna och är belägen norr om Bougros. Det är också den vingård som ligger längst till nordväst i förhållande till övriga Grand Cru-vingårdar

 

Jordmån Kimmeridge

Vinifiering Efter avstjälkning pressas druvorna som därefter får jäsa på ståltankar.

Lagring Vinet lagras totalt 14 månader på jästfällningen, både på tank och på franska ekfat.

Producenten

Vinnare av svenska prestigefyllda priset "Gyllene Glaset 2018" med juryns motivering: "Gyllene Glaset 2018 går till La Chablisienne, för att genomgående ha levererat kvalitet till överkomliga priser och samtidigt varit ett föredöme, inte bara för andra kooperativ, utan även för andra producenter." La Chablisienne är en av de absoluta superstjärnorna i Chablis. Namnet hänvisar till en grupp landägare som var och en bidrar med en liten mängd av sina bästa druvor och som vinifieras i deras moderna vinanläggning. Med ca 300 medlemmar förfogar La Chablisienne över nästan 1200 hektar vilket är ca 25% av den totala odlingsarealen i Chablis. Man gör allt ifrån Petit Chablis till Grand Cru-viner. Av de sju Grand Cru-lägena kan Chablisienne erbjuda vin från sex av dem. La Chablisienne äger också några av de bästa vingårdslägena i hela Chablis och juvelen i kronan är Château Grenouille. Egendomen har gett namn åt chablisdistriktets bästa grand cru, Grand Cru Grenouille.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.chablisienne.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du