Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Charles Pelletier Reserve Méthode Traditionelle Brut BdB
Våra kunder tycker

Charles PelletierReserve Méthode Traditionelle Brut BdB

Frankrike, Bourgogne Ordinarie, 750 ml, 12,5%

Mousserande vin från välrenommerad producenten Charles Pelletier i Bourgogne. Vinet är gjort med Champagnemetoden, "méthode traditionelle" med andragångsjäsning på flaska. Vinet är en blandning av i huvudsak Chardonnay med små inslag av Aligoté och Maccabeu. Huset har rötter som sträcker sig ända ti ···

Styckvis

169 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 014 kr

Smaknotering

Doften är ren, ung och fruktig med inslag av päron, gula äpplen, mandariner samt honung. Smaken är torr, frisk och fruktig med toner av mineral, citrus och äpplen. Eftersmaken är lång med mogna inslag av choklad och mocca.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Mousserande vin från välrenommerad producenten Charles Pelletier i Bourgogne. Vinet är gjort med Champagnemetoden, "méthode traditionelle" med andragångsjäsning på flaska. Vinet är en blandning av i huvudsak Chardonnay med små inslag av Aligoté och Maccabeu. Huset har rötter som sträcker sig ända tillbaka till 1800-talet och gjordes berömt av Veuve Ambal som tog över efter sin bortgångne man. Pelletier är idag den ledande leverantören av crémant och äger inte mindre än 4 egendommar, totalt 160 hektar vin, fördelat på Ambal i Rully, ”Vigne du Roy” bakom Nuits St.Georges, ”Gracieux-Chevalier” nära Chablis i Auxerre och "La Grande Côte" i norra Bourgogne, strax söder om Champagne, alla planterade med Pinot Noir och Chardonnay. Dessutom köps druvor från grannar.

Producenten

Charles Pelleties mousserande viner är tillverkad av Maison Veuve Ambal som grundades i hjärtat av vinodlingsregionen Bourgogne 1898 av Marie Ambal, hustru till en parisisk bankir. Efter hans död återvände hon till sin ursprungliga by Rully, där hennes bror, vinproducent och negociant i Bourgogne , fortfarande bodde. Rully är ett område i Saône-et-Loire-delen av i regionen Bourgogne i östra Frankrike. Det är känt för sina röda och vita viner tillverkade av Pinot Noir och Chardonnay och för sina delikata mousserande viner. Eric Piffaut, barnbarns barn till grundarna av Maison Veuve Ambal började jobbar för företaget 1980, blev dess VD 1988 och fortsätter att driva det familjeägda företaget. Han har vidarefört företagets fokus på kvaliteten på dess viner och prestandan i produktionsanläggningarna.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du