Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Crémant de Bourgogne - Cuvée Prestige Magnum
Våra kunder tycker

Albert SounitCrémant de Bourgogne - Cuvée Prestige Magnum

Frankrike, Bourgogne, 1500 ml, 12%

Från vår nya Bourgogneproducent kommer den här krämiga och prisvärda skumpan. 75% av druvorna för denna Crémant är från egna vingårdar placerade nära vår cuverie i Jully-lés-Buxy. Vinet är en blandning av 65% Pinot Noir, 30% Chardonnay och 5% Aligote. Cremant de Bourgogne är bland det närmaste man k ···

Styckvis

419 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 514 kr

Smaknotering

Doften är fruktig med ett bra djup med aromer av gröna äpplen, päron och en touch av citrus samt en brödig nyans av brioche. Smaken är elegant och fruktig, med en mycket fin syrlighet med en fin kropp som primärt definieras pinot noir med en mouss som är mycket fin och len i gommen.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
1500 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från vår nya Bourgogneproducent kommer den här krämiga och prisvärda skumpan. 75% av druvorna för denna Crémant är från egna vingårdar placerade nära vår cuverie i Jully-lés-Buxy. Vinet är en blandning av 65% Pinot Noir, 30% Chardonnay och 5% Aligote. Cremant de Bourgogne är bland det närmaste man kommer Champagne utanför den berömda regionen. Vinerna görs enligt samma metod - méthonde traditionelle - det som vardagligt kallas för "champagne-metoden". Basvinerna fick jäsa i rostfria tankar vid en temperatur på ca 14 grader. Blandningen av de olika basvinerna till en cuvée sker i januari efter skörden och vinet buteljeras och får en andra jäsning på flaskan. Efter 14-24 månader på sina jästfällning sker degorgering - dvs avlägsnandet av jästfällningen. Vinet gör sig bäst som en aperitif eller som dryck till fisk och skaldjursrätter. 

Producenten

Albert Sounit är en egendom som ligger i Rully och Buxy i Côte Chalonnaise och som producerar Crémant de Bourgogne och vita och röda viner på Aligoté, Chardonnay och Pinot Noir.

Fastigheten har en lång historia som går tillbaka till 1781, då familjen Jeunet etablerade företaget. Den nuvarande Domainens hemvist byggdes 1851 av familjen Jeunet i ett stenbrott och består av stora, välvda källare – perfekt för att lagra vinerna.

Familjen Sounit tog över 1945 och företaget var de följande decennierna en viktig négociant i området som inte ägde så mycket mark.

1988 började Knud Kjellerup, en dansk vinimportör, importera vinerna från Albert Sounit – och 1993 köpte han företaget tillsammans med två goda vänner för att förverkliga passionen att producera högkvalitativa viner från Chalonnaise. 

De nya ägarna trodde stenhårt på potentialen hos vingårdarna i Côte Chalonnaise – och att det inte finns någon anledning till varför vinbönderna och egendomarna i Côte Chalonnaise skulle kunna producera viner av samma kvalitetsnivå som Côte de Beaune. Terroiren finns där, – ”det är bara att ta hand om vinstockarna – och att använda bästa möjliga metoder – både i vingården och i vinkällaren”, som Knud uttrycker det.

Albert Sounit har sedan dess genomgått en enorm utveckling med stora investeringar i vingårdar, vinkällare och människor, inklusive förvärvet av Domaine Bernollin 2005. Idag är Albert Sounit en egendome med 16,5 ha vinmark och med vingårdar i Rully, Mercurey och Montagny. Dessutom har man långtidskontrakt med en mängd odlare på upp till 10 hektar i området. 

Idag buteljeras alla viner under Albert Sounit (Bernollin kommer inte att finnas kvar som egen etikett). 

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du