Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Bourgogne Aligoté - Vieilles Vignes 2018

Albert SounitBourgogne Aligoté - Vieilles Vignes 2018

Ekologisk

Frankrike, Bourgogne, 750 ml, 13%

Vingården "Les Hesses" ligger på platån strax väster om Albert Sounits vineri i Jully-lés-Buxy och där till detta vin plockas enbart druvor från vinstockar med en medelålder på 80 år.   Alla druvor skördas och sorteras för hand. För att bevara färskören och de blommiga inslagen i detta vin får 85% ···

Styckvis

179 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 074 kr

Årgång

2018

Druvor

Aligoté

Smaknotering

Frisk och blommig doft gula äpple, citrus och vita blommor. Smaken är fruktig och mineralisk med delikat och väldefinierad syra. Vinet har en kropp och intensitet som stannar kvar i gommen länge i eftersmaken.

Drickes
2021-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
7-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vingården "Les Hesses" ligger på platån strax väster om Albert Sounits vineri i Jully-lés-Buxy och där till detta vin plockas enbart druvor från vinstockar med en medelålder på 80 år.

 

Alla druvor skördas och sorteras för hand. För att bevara färskören och de blommiga inslagen i detta vin får 85% det blivande vinet jäsa i rostfria tankar vid cirka 14 grader, och de återstående 15% jäst i 3-4-åriga fat av fransk ek. Efter 6 månader blandas vinet och överförs till tankar i rostfritt stål, där det lägger sig i 6-8 veckor fram till buteljering som antingen utförs utan eller med en mycket lätt filtrering.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully och Buxy där vi producerar en rad Crémant de Bourgogne och vita och röda viner från Côte Chalonnaise.

Fastigheten har en lång historia som går tillbaka till 1781, då familjen Jeunet etablerade företaget. Vår nuvarande hemvist byggdes 1851 av familjen Jeunet i ett stenbrott och består av stora, välvda källare – perfekt för att lagra vinerna.

Eran av familjen Sounit började 1945 och företaget var de följande decennierna en viktig negociant i området.

1988 började Knud Kjellerup, en dansk vinimportör, importera vinerna från Albert Sounit – och 1993 köpte han företaget tillsammans med två goda vänner för att förverkliga passionen att producera högkvalitativa viner från Chalonnaise. Vi tror på potentialen hos vingårdarna i Côte Chalonnaise – det finns ingen anledning att inte producera viner av samma kvalitetsnivå som Côte de Beaune. Terroiren finns där, – ”det är bara att ta hand om vinstockarna – och att använda bästa möjliga metoder – både i vingården och i vingården”.

Albert Sounit har sedan dess genomgått en enorm utveckling med enorma investeringar i vingård, vingård och människor, inklusive förvärvet av Domaine Bernollin 2005 och är idag en 16,5 ha stor egendom, med vingårdar i Rully och Montagny. Druvorna från våra egna vingårdar skördas av Domaine Bernollin och vinifieras och säljs av Albert Sounit.

Utöver det köper vi även druvor på lång sikt från lokala vinodlare.

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du