Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Mark Haisma Saint-Romain Blanc 2018

Mark HaismaSaint-Romain Blanc 2018

Ekologisk

Frankrike, Bourgogne Blanc, 750 ml, 13%

Helt ny hos oss på Winefinder är spännande och eleganta Mark Haisma som sedan ett 2009 driver sin egen micronegociant firma i Bourgogne. Hans läckra Saint-Romain kommer från gamla rankor från två olika vingårdslägen i den högst belägna delen av Côtes de Beaune. Efter noggrann sortering av frukten pr ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Inbjudande doft med toner av tropisk frukt, välintegrerad ek, söta kryddor och solmogen citrus. Kroppen är medelfyllig med frisk syra och ett långt, fruktigt avslut.

Drickes
2020-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timma

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Helt ny hos oss på Winefinder är spännande och eleganta Mark Haisma som sedan ett 2009 driver sin egen micronegociant firma i Bourgogne. Hans läckra Saint-Romain kommer från gamla rankor från två olika vingårdslägen i den högst belägna delen av Côtes de Beaune. Efter noggrann sortering av frukten pressas druvorna försiktigt och lagras sedan på 500-liters franska fat (15% nya). Vinet tappas slutligen med en minimal tillsats av SO2.

Producenten

Australiensaren Mark Haisma var i början av sin karriär var under ett decennium vinmakare vid kultförklarade Yarra Yerring. Sedan 2009 bor han i regionen och gör sitt eget vin under etiketten, kort och gott, Mark Haisma. Han startade företaget som en ny ras av ”micronegianter” i Bourgogne, vilket inte är en helt lätt uppgift. Det är en affärsmodell som ett några få passionerade unga vinproducenter lyckats med. I Bourgogne är, som de flesta vet, vingårdspriserna helt galna - och detta gör det i princip omöjligt för någon ny att börja göra vin i regionen. Men om du är har ett bra kontaktnät kan du ha turen att få köpa anständiga druvor.


Mark köper druvor och gör vin av dem i hyrda utrymmen i en källare i Gevrey Chambertin (Pierre Naigeon's). Under sina år i Bourgogne har han sakta och långsiktigt skapat relationer med några utav bourgognes bästa odlare som idag förser honom med frukt från Bourgognes finaste appellationerna.

https://www.markhaisma.co.uk/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du