Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Diverse Producenter Winefinders Investeringsviner i poster om 100 000 SEK

Vad tyckte du?

Diverse Producenter Winefinders Investeringsviner i poster om 100 000 SEK

Frankrike, Bordeaux

Viner från de bästa slotten i Bordeaux har under långa perioder varit en god investering. Historiskt sett har de bästa vinerna från Bordeaux stigit mer i värde än de flesta andra investeringar. Utvecklingen för vinindex på vinbörsen i London kan du följa här. Orsaken till den historiska prisökning ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vin som investering 

Viner från de bästa slotten i Bordeaux har under långa perioder varit en god investering. Historiskt sett har de bästa vinerna från Bordeaux stigit mer i värde än de flesta andra investeringar. Utvecklingen för vinindex på vinbörsen i London kan du följa här. Orsaken till den historiska prisökningen beror helt enkelt på att utbudet av viner från de "rätta slotten" är begränsat medan den globala efterfrågan ökar konstant år för år. Dessutom minskar antalet tillgängliga flaskor på marknaden över tiden i takt med att vinerna konsumeras då vinet är moget för att drickas.

Köpläge? 

De senste årens finansiella kaos har dock även påverkat priserna på Fine Wine och vinindexet Liv-ex Fine Wine 100 föll kraftigt under 2012. Prisfallet har under den senaste tiden stannat upp och priserna har stabiliserat sig. Några kraftiga prisökningar ser vi inte ännu men antalet köpare har ökat för varje dag till skillnad mot stora delar av 2012 då det tidvis fanns en stor övervikt av säljare gentemot antalet köpare. Det kan alltså, med lite tur, vara god timing att investera nu.

Logik och sunt förnuft

 Som alltid så är Winefinders investeringsgrund byggd på enkel logik och sunt förnuft.

Huruvida priserna vänder uppåt eller inte i det korta perspektivet är det naturligtvis ingen som vet. Däremot är den underliggande efterfrågan i stark tillväxt och antalet nya miljonärer runt om i världen som vill unna sig det bästa växer kontinuerligt. Vi på Winefinder tror därför att en investering i de rätta vinerna är en god investering på 5 - 10 års sikt.

En personlig vinportfölj

Denna portfölj är ett erbjudande till vinälskare och investerare att köpa investeringsposter om 100 000. I början av månaden efter WineFinder mottagit ditt investeringskapital köper vi in ett antal lådor vin för din/ditt företags räkning. Vi väljer i första hand viner från de 50 -60 bästa slotten i Bordeaux då Bordeauxviner står för drygt 90 % av omsättningen på andrahandsmarknaden av vin. Vi väljer i princip uteslutande viner vars priser fallit mer än genomsnittet under det senaste året. Vår handelsmarginal är 15 % vilket innebär att du köper till garanterat låga konsumentpriser. Som jämförelse kan nämnas att Systembolagets handelsmarginal är 19 % utöver den svenska vinimportörens. Även i ett internationellt perspektiv är WineFinders priser mycket konkurrenskraftiga. Googla gärna och jämför!

Följ värdeutvecklingen

När du loggar in på www.winefinder.se under "Mina lagringsviner" finner du därefter fortlöpande en rapportering av värdeutvecklingen genom en "data feed" direkt från vinbörsen London International Vintners Exchange. För dig som inte redan är investeringskund hos WineFinder finner du exempel på hur rapporteringen ser ut nedan:

 

 

Proveniens

Winefinder garanterar att alla viner köps in nere i Bordeaux, inom Winefinders internationella nätverk av vinhandlare eller på vinbörsen Liv-ex i London för att få bästa möjliga proveniens och därmed framtida försäljningspris.

 

Lagring och försäkring

Alla viner köps "In bond", d v s utan moms/alkoholskatt. Dina viner förvaras på bästa sätt i Winefinders skattefria lager utanför Köpenhamn i Danmark. Vinerna är fullvärdesförsäkrade vilket innebär att en försäkringsskada, t ex stöld eller brand, ersätts till det rådande marknadspriset och inte till inköpspriset. Lagrings- och försäkringskostnader uppgår till 1 % exkl. moms av ditt investerade kapital per år.

När du vill sälja

Du kan sälja dina viner när du vill. När du vill sälja så hjälper Winefinder dig mot en kommission på 5 % + moms baserat på försäljningspriset: Även faktiska fraktkostnader (om vinerna säljs t ex på vinbörsen i London) tillkommer och belastar ditt försäljningspris före Winefinders kommission. Winefinders rekommendation är att, om du köper i ren spekulation, ha en placeringshorisont på minst fem år eftersom det initialt uppstår kostnader för att köpa in vinerna; inkl Winefinders handelsmarginal. Winefinder garanterar dock som ovan nämnts alltid lägre inköpspris än om du köpt vinerna på Systembolaget.

Om du vill ta hem dina viner

 Vill du ta hem dina viner för egen lagring eller konsumtion så tillkommer i samband med leveransen moms (25 % på inköpspris), alkoholskatt (f n 16,20 + moms/flaska) samt kostnad för hemleverans (varierar beroende på var du bor, antal kollin, etc.). Har du ingen egen lagringsmöjlighet så rekommenderar vi lagring hos Magnusson Fine Wine.

Risker

 Risker finns med alla investeringar och så även med vin. Värdet av dina viner kan påverkas av de globala kapitalmarknaderna, politisk oro, mm. Historiskt sett har dock vin stigit mer i värde än de flesta investeringar (källa: www.liv-ex.com). Att ha vetskapen att vinerna är fantastiska att njuta av är ju dessutom inte fel. Då vinerna förvaras oskattade måste Winefinder enligt Alkohollagen stå som formell ägare till vinerna tills vinerna säljs eller tas hem av dig. I en konkurssituation för så finns det alltså risk att vinerna anses ingå i Winefinders konkursbo. En bankgaranti kan dock erbjudas om så önskas till självkostnadspris. Kostnaderna för en bankgaranti minskar avkastningen vilket är en anledning till att Winefinders kunder sedan 2005 endast vid ett tillfälle (100 000 kronor) valt detta alternativ. Winefinder har förmedlat, levererat eller sålt investeringsvin för mer än 100 000 000 sedan 2005.

Mer information

 Vill du ha mer information så kontakta oss så berättar vi mer.