Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Riesling Clos Häuserer EKO 2020

Domaine Zind-HumbrechtRiesling Clos Häuserer EKO 2020

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 12,5%

Vingården Clos Häuserer som planterades av Léonard Humbrecht 1973. Han la ihop många mindre vingårdar på den lilla banken mellan Grand Hengst och Häusererweg (vägen till husen, med hänvisning till en gammal romersk bosättning från 600-talet). Vingården tog formen av ett stort torg, omringat av tre ···

Styckvis

495 kr

/flaska
Låda (12 st)

5 940 kr

Årgång

2020

Druvor

Riesling

Smaknotering

Ännu något sluten och lätt reduktiv doft med toner av citrus och stenfrukter och finstämda örtiga toner som samsas med en flintig mineralitet. Smaken är inte helt överaskande även den något knuten men visar att för den som har tålamod så kommer detta att bli ett riktigt stort vin.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
96p 96 p "a beautiful example of how well it can do on clay-rich soil"

A lot of riesling freaks say the grape needs stony soils, but here’s a beautiful example of how well it can do on clay-rich soil. So much citrus and peach here, even though there’s still a touch of youthful leeriness. Rich and powerful, it also has a very firm core behind the breathtaking succulence. Already great integration of concentration, fine tannins and bright acidity through the very long and complete finish. From biodynamically grown grapes. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du