Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Pinot Gris Clos Jebsal 2022

Domaine Zind-HumbrechtPinot Gris Clos Jebsal 2022

Frankrike, Alsace, 750 ml, 13,5%

Vingården ligger i Turckheim. Den övergavs efter andra världskriget men planterades 1983 med Pinot Gris. Zind-Humbrecht är de enda ägarna av vingårdar i Clos Jebsal. Jordmånen består av kalkrik lerjord med inslag av grå märgel och skördeuttag 38 hl/ha.  Druvorna skördas för hand. De pressas skonsam···

Styckvis

499 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 994 kr

Årgång

2022

Smaknotering

Ung, intensiv doft med inslag av citrus, rökig mineral, persika, äpplen och örter. Smaken är torr, fyllig, krispigt elegant med välbalanserad syra och en silkeslen eftersmak med fin mineralitet och en angenäm bitterhet.

Drickes
2025-2040
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Sockerhalt
5 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
97 p "Welcome to the wild side of pinot gris"

Welcome to the wild side of pinot gris, but don’t imagine for a second that this is a lush wine. In spite of all the power, this is super-cool and tense. If you have the patience, then let yourself sink into this incredibly dense and compact dry wine. Massive dark minerality in the extremely long finish. From biodynamically grown grapes. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du