Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Zind-Humbrecht Gewurztraminer Rangen de Thann Clos St Urbain G.C. 2022

Domaine Zind-HumbrechtGewurztraminer Rangen de Thann Clos St Urbain G.C. 2022

Frankrike, Alsace, 750 ml, 14,5%

 Druvorna kommer från Clos Saint Urbain som ligger i en mycket brant sydsluttning på mellan 350-480 meters höjd i Rangen Grand Cru. Gewurztraminer är känslig för kyla, men just här skyddas druvorna av den värme som stiger upp från floden nedanför. Medelåldern på vinstockarna är 43 år. Jordmånen best···

Styckvis

995 kr

/flaska
Låda (6 st)

5 970 kr

Årgång

2022

Smaknotering

Stor och kryddig, men ännu ung doft med inslag av peppar, torkade örter, mineral, grönt te och ingefära samt en lätt floral ton. Smaken är torr, harmonisk och balanserad med fin struktur och välintegrerad syra samt en liten angenäm bitterhet. Mycket lång och aromatisk eftersmak.

Drickes
2026-2047
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
98 p "Very powerful and structured, but so tense, energetic and bone dry"

Intensely smoky nose with notes of bergamot and gunpowder. Very powerful and structured, but so tense, energetic and bone dry, this is a very great expression of this unique site. Fundamentally volcanic in a radically smoky and dryly textural manner. From biodynamically grown grapes. Drinkable now, but best from 2025.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten


Zind-Humbrecht förfogar över några av de allra bästa vingårdarna i Alsace som Rangen, Clos-St-Urbain, Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg. Totalt omfattar egendomen 40 hektar runt om i Alsace. Egendomen grundades 1959 efter giftermål mellan Léonard Humbrecht och Geneviève Zind. Léonard Humbrecht har sedan dess satt sin prägel på vinvärlden genom att lansera åtråvärda viner år efter år. Deras son Olivier, som nu tagit över driften av egendomen, har inte gömt sig bakom sin fars insatser. Han är den förste fransman att ta examen som Master of Wine och han fortsätter att producera en häpnadsväckande mängd av högkvalitativa viner. Sedan 2002 är Domaine Zind-Humbrecht certifierad som biodynamisk odlare. Det är därför inte särskilt förvånande att de tror på låg avkastning i vingårdarna. Normalt tar de ut 35 hl/ha i stället för de 70 hl/ha som vinlagen stipulerar som maxuttag för grand cru-vingårdar i Alsace. Oliviers övertygelse, att arbeta med de finaste terroirerna i Alsace, ledde honom att köpa branta och svåra vingårdslägen som Rangen och Clos Windsbuhl. De var platser som andra odlare var angelägna att sälja eftersom det inte gick att skörda i dem med mekaniserade metoder, ett problem som Zind Humbrecht enkelt löste genom att arbeta med hästar.

Om Olivier Humbrecht:

One of ten of the best winemakers on planet earth!” – Robert Parker                                                                                                            
”Universums främste vinproducent!” – Wine Magazine

http://www.zindhumbrecht.fr/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du