Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Fernand Engel Crémant d´Alsace Brut Chardonnay 375 ml
Våra kunder tycker

Domaine Fernand EngelCrémant d´Alsace Brut Chardonnay 375 ml

Frankrike, Alsace Crémant dAlsace, 375 ml, 12%

Vinet är gjort enligt den traditionella Champagnemetoden med en andra jäsning i flaskan. Basvinet lagras på ståltank för att låta den friska aromatiska frukten dominera i vinet.   Vinet lagrades minst 12 månader på sin jästfällning innan degorgering   Man arbetar efter Rudolf Steiners lära om bi ···

Styckvis

119 kr

/flaska
Låda (12 st)

1 428 kr

Smaknotering

Ljust gul färg. Ett elegant och fruktigt mousserande vin. Intensiv och frisk doft av citrus, grapefrukt, päron, gula äpplen och brioche. Strukturerad syra. Smak av både citrus, päron, nektarin och persika. Härlig mognad och fina bubblor.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
375 ml
Sockerhalt
7 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är gjort enligt den traditionella Champagnemetoden med en andra jäsning i flaskan. Basvinet lagras på ståltank för att låta den friska aromatiska frukten dominera i vinet.

 

Vinet lagrades minst 12 månader på sin jästfällning innan degorgering

 

Man arbetar efter Rudolf Steiners lära om biodynamisk odling, då allt arbete i vingården och i vineriet är ekologiskt. Domaine Ferand Engel strävar efter att störa jorden så lite som möjligt och använda ett jordbruk som gör att faunan återväxer och blomstrar. Få vingårdar är så medvetna och arbetar så hårt för en bättre miljö.

Producenten

 

Familjeföretaget Fernand Engel har tre generationer verksamma på egendomen, varav en är grundaren Fernand Engel själv.

Egenomen omfattar ungefär 40 hektar och de gör bara vin på sina egna druvor. Vingårdarna är spridda över Alsace vilket gör att de olika jordmånerna passar för olika druvor. De odlar därför både sylvaner, pinot blanc, riesling, muscat d’alsace, tokay pinot gris, gewurztraminer och pinot noir. All odling sker ekologiskt och druvorna skördas för hand.

http://www.fernand-engel.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du