Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wine Mechanics GBG - Great Bottles from Gothenburg! #5

Wine MechanicsGBG - Great Bottles from Gothenburg! #5

Ekologisk

EU, EU, 750 ml, 13%

Nu är den här - den femte blandlådan från vännerna på Wine Mechanics i Göteborg! Denna gång kommer den i deras snygga trälåda med ett innehåll bestående av består den av två vita och fyra röda. Den perfekta lådan för vinterns tillställningar! Här hittar du nya årgångar av gamla favoriter som orange ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Skinny Love Riesling 2020, 13,0%

Orange-vin gjort på riesling med druvor från Klostergarten i Pfalz som fått 9 dagars skalkontakt med och som sedan lagrades på ståltank tillsammans med jästfällningen. Äpple, citrus och aprikos i en skön förening. Själva beskriver de det som ”hipster men smaskigt gott” och helt klart en lite annorlunda rieslingupplevelse. 2600 flaskor. 

 

Chit-Chat Chenin 2020, 14,0%

Wine Mechanics första chenin blanc är en publikfriare producerad an ekologiska druvor från Anjou i Loire-dalen, mer specifikt från Sebastien Blots vingård Les Couras.

Druvmusten fick genomgå en spontan jäsning för att sedan få vila åtta månader i ståltank fram tills att de 3600 flaskorna buteljerades i maj 2021.

 

 

Common People Barbera 2020, 14,5%

Visionen för vinmakaren Erik Jonssson var att göra ett riktigt smaskigt onsdagsvin på schyssta, hållbart odlade druvor från Alba. Ett sånt vin som italienarna dricker till nonnas linguine, romersk pizza eller kvarterstrattorians puttanesca.

Druvorna odlas av bröderna Giachino i Monvigliero i anslutning till byn Verduno, en av Barolos bästa vingårdar. Resultatet av detta är ett livligt, bärigt och alldeles lagom opretentiöst vin.

Vinifiering: Tillsatt jäst. Jäst och lagrat på ståltank i 6 månader. Produktion: 5 000 liter

 

Bit i Kudden, Skattebelare 2020

Spätburgunder producerade från biodynamiskt odlade druvor hämtade i Deidesheimer Letten, Pfalz, Tyskland. Druvorna fick först genomgå 2-dagars cold soak följt av 8 dagars jäsning med skalen innan pressning. Lagrat på 50% gamla ekfat och resterande del i ståltank. Lätt och juicigt klassisk pinot-doft!

Dricks gärna direkt från kylen. Perfekt till romersk pizza.

Total produktion 1 692 + 24 magnumflaskor.

 

Wine Mechanic Syrah 2019, 13,0%

Druvorna hämtades i Saint-Joseph i norra Rhone. Ett vin med tydlig terroirkänsla och smaker av blåbär, björnbär, slånbär, salmiak och charkuteirer. 75% hela klasar 25% avstjälkat, 10 dagars jäsning på skalen, lagrat på 10% nya fat, 80% gamla och resten i ståltank i 11 månader. Slank och elegant.

6 500 flaskor producerade.

 

Barrel Selection Syrah 2020, 13,0%
100% Syrah från Saint-Joseph lagrat på ett två år gammalt franskt ekfat i storlek 228 liter
Druvor från utvalda lägen från odlaren Johan Verrier gårdar i Saint-Joseph.
Resultatet är ett av de läckraste syrah-vinerna Wine Mechanics har gjort hittills och är packat med kryddig 
frukt, frisk syra och bra balans. Drick gärna om 3-5 år om du orkar vänta.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nu är den här - den femte blandlådan från vännerna på Wine Mechanics i Göteborg! Denna gång kommer den i deras snygga trälåda med ett innehåll bestående av består den av två vita och fyra röda. Den perfekta lådan för vinterns tillställningar!

Här hittar du nya årgångar av gamla favoriter som orangevinet Skinny Love Riesling, Wine Mechanics Syrah, Bit i Kudden Skattebetalare och Common People Barbera samt de två nyheterna Barrell Selection Syrah och Chit-Chat Chenin.

Producenten

Sveriges senaste och största Urban Winery återfinns i Slakthuset i Gamlestaden i Göteborg. Bakom projektet, som slog upp dörrarna 2018 för allmänheten, återfinns Kenneth Gustafsson (Oregon-Kenneth) och Magnus Holmgren. 

De två kompanjonerna, med en bakgrund som vinhandlare med egna importfirmor, hade länge snackat om att tillsammans öppna ett ställe för vinmänniskor. Under de samtalen växte idén om Wine Mechanics sakta fram. Kenneth hade besökt urbana vinerier och inspirerats under resor till Portland i Oregon. Resultatet blev ett helt vineri med jästankar, ekfat, press och allt som hör till. Plus tillhörande vinbar, krog och provningsrum. En mötesplats för vinälskare.


Efter åtskilliga resor till bland annat Pfalz och Saint-Joseph i Rhône för att hitta bra och själsbefryndade odlare att jobba med så blev 2017 första årgången för vineriet. Idag gör man unika världsklassviner från druvor odlade i högklassiga europeiska vingårdar - som bland annat riesling och spätburgunder från Pfalz, furmint från Tokaj och syrah från Saint-Joseph.


http://winemechanics.se/se_sv/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du