Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wine Mechanics Fistful of Love Spätburgunder Rosé 2019

Wine MechanicsFistful of Love Spätburgunder Rosé 2019

Ekologisk

EU, EU, 750 ml, 11%

Fistful of Love är en charmig rosé på spätburgunder, vilken i vinvärlden är mer känd som pinot noir. Druvorna skördades i början på september i Pfalz, Tyskland och fick krossade skalmacerera under 2 timmar innan de pressades, vilket har gett vinet sin ljusa nästan klarröda, färg med drag åt orange. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Fruktig och mycket frisk doft och smak med toner av smultron, blodapelsin samt underbart örtiga nyanser som hänger kvar i den läskande eftersmaken.

Drickes
2020-2021
Alkoholhalt
11%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90p "Fräsch och fruktig pinot (spätburgunder) från Göteborg."

"Andra årgången av Fistful of Love som vi har i butiken. Du hittade 2018 i en av våra blandlådor från Wine Mechanics men nu kan du köpa 2019 på lösflaska och blanda med andra favoriter. Det här är en fräsch och fruktigt rosé med druvor från Pfalz men gjorde i Gamlestaden i Göteborg. Och nya årgången är ett stort steg framåt för detta vin."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Sveriges senaste och största Urban Winery återfinns i Slakthuset i Gamlestaden i Göteborg. Bakom projektet, som slog upp dörrarna 2018 för allmänheten, återfinns Kenneth Gustafsson (Oregon-Kenneth) och Magnus Holmgren. 

De två kompanjonerna, med en bakgrund som vinhandlare med egna importfirmor, hade länge snackat om att tillsammans öppna ett ställe för vinmänniskor. Under de samtalen växte idén om Wine Mechanics sakta fram. Kenneth hade besökt urbana vinerier och inspirerats under resor till Portland i Oregon. Resultatet blev ett helt vineri med jästankar, ekfat, press och allt som hör till. Plus tillhörande vinbar, krog och provningsrum. En mötesplats för vinälskare.


Efter åtskilliga resor till bland annat Pfalz och Saint-Joseph i Rhône för att hitta bra och själsbefryndade odlare att jobba med så blev 2017 första årgången för vineriet. Idag gör man unika världsklassviner från druvor odlade i högklassiga europeiska vingårdar - som bland annat riesling och spätburgunder från Pfalz, furmint från Tokaj och syrah från Saint-Joseph.


http://winemechanics.se/se_sv/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du