Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Söderns Underbara Rosé

WinefindersSöderns Underbara Rosé

Tre roséviner (2 flaskor/vin) från olika distrikt visar södra Frankrikes otroliga utbud när det gäller kvalitet. Provence, Bordeaux och Rhône.  Do enjoy!

Låda (6 st)

1 074 kr

Ord. pris 1 254 kr
Smaknotering

Chateau Pigoudet, Princesse 2023, Provence - 2 flaskor

Druvorna till vinet kommer från gårdarna som ligger sydsluttningar som skyddas av Sainte-Victoiremassivet i norr. Vinet görs på en blandning av grenache, cinsault, syrah och cabernet som växer på kalkrika lerjordar.  Pigoudet själva föreslår vinet till sommarens sallader och lättare grillade kötträtter.  2023 är en strålande bra årgång för Pigoudet och Princesse med otroligt fin frukt, pigg syra och otrolig balans.

 

Domaine de Chevalier, Rosé de Chevalier 2023, Bordeaux - 2 flaskor

Domaine de Chevalier rankas bland de bästa producenterna i Bordeaux och Péssac-Leognan och egendomen är främst kända för sina fantastika vita och röda viner. Man har dock även producerat en liten mängd rosévin med hjälp av rosé de saignée-metoden i över 25 års tid. Saignée betyder rakt översatt ”blödande” och vid vinframställning innebär metoden att man tappar av (blöder) vätska från en tank med druvjuice för rött vin i de tidiga stadierna av vinframställningsprocessen. Många högt ansedda producenter och regioner utnyttjar principerna i saignée-metoden för att skapa spännande roséviner med karaktär och djup.  Vinet är en blandning av 70% Cabernet Sauvignon och 30 % Cabernet Franc 

 

 

Domaine de Mourchon, Côtes du Rhône Villages Séguret 2023 - 1 flaska

Underbar rosé med kraft och elegans i en lite kryddig stil. Grenache 60 % och syrah 40 %. Skalen får vara med och sätta färg 6-8 timmar. Vinmakare och ägare är Walter McKinlay, bördig från Skottland, bara en sådan sak!

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du