Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Winefinders Prosecco-låda

Vad tyckte du?

Winefinders Winefinders Prosecco-låda

För många är prosecco den absolut festligaste drycken, och den här lådan har vi valt ut sex stycken som verkligen förklarar populariteten! Prosecco kommer från nordöstra Italien och är kända för sin ungdomliga fruktighet med toner av citrus och päron. En prosecco med sitt fruktiga anslag  passar där ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Glera

Smaknotering

Cantina Bolla, Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry (1 flaska)

Stiltypiskt fruktig prosecco från vår nya producent Bolla. Skörden sker i september och alla druvor plockas för hand. Druvorna pressas sedan varsamt med efterföljande jäsning i ståltank för att behålla vinets fräschör. Enbart naturliga jäststammar används och vinet lagras ca 24 månader innan buteljeringen och ligger sedan ytterligare några veckor i flaskan innan vinet släpps på marknaden. Servera till fisk, skaldjur eller som aperitif. En fruktig prosecco med toner av päron, nektarin, grapefrukt och bergamott. Vinet är avrundat med eleganta bubblor, frisk syra och ett fruktigt avslut. (13 g/l)

 

Montelvini, Prosecco Extra Dry (1 flaska)

Fräsch Prosecco i klassisk stil! Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad. Intensivt fruktig med aromer av sötmogna päron, gröna äpplen, blommor och citrusfrukter. Kroppen är medelfyllig med en trevlig restsötma, friska bubblor, tydlig ursprungstypicitet och en fruktig eftersmak. (15 g/l)

 

Montelvini, Prosecco Treviso DOC Spago Frizzante (1 flaska)

Ny fruktigt frizzig Prosecco från Montelvini! Druvorna kommer från regionen Treviso och består till 100% av klassiska proseccodruvan glera. Vinet är i en stil som kallas "Frizzante" - det innebär att trycket i flaskan är ungefär hälften av en "Spumante" (2,5 bar istället för 5) vilket ger vinet en mjukare mousse med mindre aggressiva druvor. Vinet är ursprungsytypiskt i stilen och med sin päronfruktiga aromatik och antydan till restsötma är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad. Generöst fruktig doft med toner av päron, Granny Smith-äpplen och citroner. Smaken går i samma fräscha stil med mjuka bubblor, fruktiga aromer och ett friskt avslut. (13 g/l)

 

Montelvini, Prosecco Biologico Extra Dry (1 flaska)

Fruktigt fin och ekologisk Prosecco! Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad. Inbjudande fruktig med aromer av mogna päron, gröna äpplen, liljor och citrusfrukter. Kroppen är medelfyllig med en trevlig restsötma, friska bubblor, tydlig ursprungstypicitet och en fruktig eftersmak. (15 g/l)

 

Piccini, Prosecco Vino Spumante Extra Dry (1 flaska)

Populära Piccinis prosecco. Vinet är gjort med transfermetoden där den andra jäsningen sker på flaska och därefter filtreras och buteljeras om under tryck. Vinet dricks bäst i sin ungdom, gärna som aperitif, paj och sallader. En prosecco med frisk syra som balanseras upp av inbjudande toner av persika och citrus. (15 g/l)

 

Contarini, Prosecco Treviso Brut (1 flaska)

Päronfruktigt klassisk Prosecco i frisk stil som med sin ungdomliga approach matchas bra som aperitif eller tillsammans med skaldjur och fräscha sallader. Druvorna kommer från DOCG-området Treviso och består till 100% av proseccodruvan Glera. Ett mousserande fruktigt med aromer av sötmogna päron, gröna äpplen, akaciablommor och citron. Kroppen är medelfyllig friska bubblor och en fruktig eftersmak. (12 g/l)

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
15 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/57051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

För många är prosecco den absolut festligaste drycken, och den här lådan har vi valt ut sex stycken som verkligen förklarar populariteten! Prosecco kommer från nordöstra Italien och är kända för sin ungdomliga fruktighet med toner av citrus och päron. En prosecco med sitt fruktiga anslag  passar därför utmärkt som en aperitif med lite snittar! Här finner du sex olika proseccos i lite olika stil; två fruktbomber, två ekologiska och två stycken från cru-byarna Asolo och Valdobbiadene. För dig som vill djupdyka i proseccons värld!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du