Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders ¡Viva España!

Winefinders¡Viva España!

Spanien är en av världens mest klassiska vinländer med en stor spännvidd och variation på sina viner. I den här temalådan hittar du lite av det bästa från den Iberiska halvön. Lådan innehåller en fräsch och smakrik Cava, ett spännande och fruktigt vitt vin med fin fylliighet gjort på druvsorten Gode···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Bodegas Tarón Tarón Crianza 2017 – 1 flaska.

Producerat av druvor (95% tempranillo och 5% mazuelo) som odlats i vingårdar med över 50 år gamla vinstockar från orterna Cuzcurrita de Río Tirón, Sajazarra, Tirgo och Villaseca i Rioja Alta. Traditionell tilverkningsprocess med avstammade druvorklasar följt av kallmaceration i 2-3 dagar.

Därefter får musten jäsa vid en temperatur på högst 26-28°C. Totalt ligger vinet i karet i 14-15 dagar. Efter att den malolaktiska jäsningen är avslutad, hälls vinet av och lämnas i ståltank utan annan behandling i 1-2 månader innan det tappas på fat av amerikanska ek med en medelålder på ett år där det sedan får ligga i 12 månader.

 

Fruktig doft med viss mognad av skogsbär och röda körsbär med nyanser av fat.

Smaken är fyllig med stora toner av mörka och röd frukt som har en fin mognad och en aromatisk balans med de välstrukturerade tanniner som ger en rund, lång och behagligt kvardröjande eftersmak.


 

Perelada Cava Brut Reserva – 1 flaska.

Vinet jäses i temperaturkontrollerade ståltankar och är tillverkat enligt traditionella metoden med en andra jäsning på flaska och följt av 15 månaders vila på sin jästfällning för största möjliga smakrikedom.

Vackert gyllene färg med en tät ström av fina bubblor. Frisk torr och fruktig med inslag av gröna äpplen, honungsmelon, kex, päron, citrusskal och mineral.

 

 

Ego Bodegas Goru 2020 – 1 flaska.

Gorú är en cuvée som består av 85% Monastrell, 10% Petit Verdot, 5% Syra med druvor från egna vingårdar. Skörden utförs manuellt men noggrant urval av druvor i vingården. Varje druvsort vinifieras separat och jäser druvorna med skal. Efter alkoholjäsning genomgår vinet temperaturkontrollerad maceration i 15-20 dagar utan att överstiga 28ºC. När den alkoholjäsningen har avslutats lagaras vinet i 4 månader på amerikanska ekfat innan det buteljeras.

 

Röd färg med violett kant. Doften är intensiv med toner av mogna bär, körsbär och björnbär, saftiga plommon, lakrits, vanilj, rökiga toner, choklad och en hint av balsamico. Den fruktiga, kraftfulla och kryddiga smaken avslöjar mjuka och välintegrerade tanniner, en vacker, vital fruktsyra och subtila nyanser av vanilj och kanel som effektivt kompletterar dofterna i näsan.

 

 

Pago Casa Gran Casa Benasal Elegant EKO 2020 – 1 flaska.

Druvorna kommer från rankor med en ålder på minst 20 år som växer i sandig jordmån respektive vit lera. Varje druvsort fick både skalmacerera och jäsa separata rostfria ståltankar där jäsningen skedde med druvornas narturliga jäst och macereringstiden anpassades till respektive druvsort och den jordmån som rankor växeri. Efter jäsning får en del ligga kvar i ståltankarna medans en del får åldras i barriquer inna den slutgiltiga blandningen sker.

 

Mycket fruktiga toner i doften av blå plommon, mörka och röda samt en lätt rökig nyans. Smaken välbalanserad är silkeslen och frisk med en lång eftersmak med fina tanniner och en finstämd nyans av rökighet.

 

 

Losada Vinos de Finca Losada Godello 2021 – 1 flaska.

Getta är Losdads första vita vin, en 100% Godello som kommer att överraska dig. Druvorna hämtas från gårdar i San Lorenzo och San Esteban de Valdueza som har en jordmån som består av skiffer. Efter skörden genomgår den självrunna musten en kallmaceration vid en temperatur under 12°C, vilken följs av 6 månaders mognad med sin jästfällning, 80% i tank och 20% på fransk fat (500 lts).

 

En riktigt vacker och komplex godello med delikata vita fruktaromer av päron och fint kryddiga nyanser av anis och fänkålsfrön i doften.

 

Smaken är fruktig och välstrukturerad med en krispig syra som ligger kvar i en lång och

komplex finish.

 

 

Condado de Haza  20 Aldeas EKO 2018 – 1 flaska.

Aldeas betyder by och namnet relaterar till de 20 byarna som fanns på platsen när den år 1011 återerövrades från morerna, på samma område som Bodega Condado de Haza ligger idag. 20 Aldeas är Condado de Hazas nya ekologiska vin tillverkat i en fruktdriven stil med mindre fatkaraktär än bodegans klassiska viner från Duero-området.

Eftersom vinet lagras i större träfat än vad beteckningen föreskriver står det "bara" Castilla y Leon på etiketten. Resultatet är emellertid ett fantastiskt vin med fin fyllighet, intensitet och med mjuka tanniner - vilket också poängen från Suckling skvallrar om. Drick till dina favoriträtter av nöt-, fläsk- eller lammkött.

 

Ung, fruktig doft med toner av plommon, blåbär, lakrits, rostade nötter, kaffe och vanilj. Smaken är djup och fyllig med tydliga, unga men fint inlindade tanniner och toner av plommon, blåbär, körsbär, kaffe och lakrits. Lång och nyanserad eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du