Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Vinexperternas favoriter #7 - 94+ Poäng

WinefindersVinexperternas favoriter #7 - 94+ Poäng

Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fantastiskt viner”. Vi har i denna vinlåda ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Caparzo Brunello di Montalcino 2015

Ny årgång - hyllade 2015 från Caparzo. Druvorna till det här vinet tas från Caparzos egna vingårdar. Efter jäsning lagras vinet, på traditionellt vis, i stora fat (30-50hl) av slavonsk ek i 24 månader. Vinet får vila i ytterligare ett år på flaska innan det släpps till försäljning. Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids lagring.

 

James Suckling - 95 p "Full body, round and juicy tannins and a long and flavorful finish"

 

 

Tenuta di Petrolo Torrione 2018

Torrione är gjord av mestadels sangiovese och små andelar merlot och cabernet sauvignon som kommer från en blandning av gamla (planterade på 1970-talet) och nya vingårdar. De senaste har planterats efter mycket rigorösa riktlinjer. Avkastningen per planta är begränsad till max 500 g för att få en koncentrerad struktur, elegans och balans till vinet. Druvorna krossades och skal och druvjuice macererade (urlakades) i mer än 14 dagar. Överpumpning av musten över jäst och skalrester gjordes med omsorg för att tillåta fullständig extraktion av färg- och smakämnen samt tanniner från skalen. Den malolaktiska jäsningen skedde delvis i små fat av fransk ek och delvis i 30 hektoliters större ekfat. Vinet lagrades i franska ekfat, en tredjedel nya, i ca 15 månader. Efter buteljering har vinet lagrats ytterligare omkring 6 månader.

 

James Suckling: - 95 p "Gorgeous now, but better after 2021 and onwards."

 

 

Produttori del Barbaresco Barbaresco 2016

Produttoris direktör Aldo Vacca "säger att 2016 är den bästa årgången sedan 1961!" "Outstanding quality for the money" är ett omdöme som världens ledande vinkritiker ofta ger Produttoris viner. Kvalitetsinriktade Produttori del Barbaresco anses vara världens bästa kooperativ och har planteringar i några av områdets mest eftertraktade vinmarker. Vinerna är i en fantastisk och traditionell stil med all den finess och komplexitet man förväntar sig av nebbiolo. Druvorna till det här vinet (100 procent nebbiolo) väljer man från de egna 100 hektaren som kooperativets odlare äger. Druvorna växer på en blandning av kalksten och lera och vinifieras på traditionellt sätt med lång skalmaceration (28 dagar) och vid en ganska hög temperatur (30°C). Därefter lagras vinet på stora neutrala ekfat i 24 månader. 2016 bjöd otroligt nog Piemonte och Barbaresco på en fantastisk årgång, direkt efter fina 2015. Jancis Robinson breskriver årgången som: Piemonte produced excellent quality wine in 2016, with ripeness to match the very good 2015 but firmer tannin and higher acidity. Ideal harvest conditions allowed the Nebbiolo to ripen fully, and yields were higher than average too. Arneis also fared well, producing precise, juicy white wines.

 

Wine Advocate -95 p "The 2016 is shaping up to be one destined for long cellar aging"

 

 

Catena Zapata Catena Malbec High Mountain Vines 2018

Druvorna kommer från tre olika vingårdar som alla ligger på hög höjd: Lunlunta (920 möh), Gualtallary (1450 möh) samt El Cepillo (1090 möh). Vinmakarna Alejandro Vigil och Ernesto Bajda lät efter det att druvklassarna pressadats musten macerera i kall temperatur under 5 dagar. Därefter fick vinet spontanjäsa under ca 12 dagar där skalmaceration fick fortsätta i ytterligare ca tre veckor för att laka ur maximalt med färg och smak. När vinet hade genomgått deta så pumpades det över till ekfat (en blandning nya och de som användes fr andra och tredje gången) som det fick ligga i under 12 månader

 

James Suckling - 94 p "Vivid and bright."

 

 

Schiopetto Pinot Grigio DOC Collio 2018

Druvorna till Collio Pinot Grigio di Schiopetto kommer från det vackra Collio-området, vilket betyder kulle, ett vinområde som sträcker sig från italienska till den slovenska gränsen. Vinet består av 100% Pinot Grigio-druvor som plockas för hand. Efter en lätt pressning får vinet genomgå en kort sedimentering innan jäsning sker i rostfria tankar med temperaturkontroll.

 

James Suckling - 96 p "A pinot grigio masterpiece"

 

 

Lismore Estate Vineyards Barrel Fermented Sauvignon Blanc 2018

Samantha OKeefe är en av kapprovinsens mest talangfulla vinmakare. Nyligen invald i Cape Winemakers Guid och hennes viner räknas redan till de allra bästa i hela Sydafrika. Det här är hennes fräscha och ekfatsjästa sauvignon blanc. Druvorna pressas som hela klasar och 75% jäses i femhundraliters stora fat och 25 % i betongägg. 75 % av vinet lagras några månader på 500 l stora franska ekfat och 25 % på betongägg. Resultatet - ett vin som både har textur och fräschör och det kommer packat med exotiska frukter.

 

Tim Atkin - 95 p "It wasnt easy to make world class Sauvignon Blancs in a vintage like 2018"

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du