Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Fine Wines Utvalda favoriter

Fine WinesUtvalda favoriter

Fine Wines "Utvalda favoriter" är en låda med sex noga utvalda viner som passar till höstens skaldjur och svampanrättningar. Fine Wines Sweden är den ledande importören av viner från Oregon i Sverige men jobbar även med några av Europas främsta vingårdar. Den här lådan är en bra mix av viner från d ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Chablis, Jean-Claude Bessin

En mästare i det tysta som ännu inte riktigt fått den uppmärksamhet som de förtjänar i Sverige. I Europa tar vinerna slut fort och det mesta av Sveriges allokering går till toppkrogarna. Nu har vi tagit hem vin exklusivt för den här lådan. En elegant och stringent Chablis till vårens poesikvällar.

 


Reisling Trocken, A J Adam

Efter att ha hoppat över en generation av vinmakare tog syskonparet Andreas och Barbara över produktionen från deras farföräldrar. De producerar idag några av Mosels förnämsta viner. Det här är en riktigt smaskig och lättdrucken Riesling med perfekt avvägd sötma. Drick den till skaldjur eller helgrillade stora köttstycken på ben och surkål.  

 

 

Outis Bianco, Ciro Biondi

Mineraliskt, rökigt, stenigt vulkanvin från södra delen av Etna på Sicilien. Ciro Biondi återvände till sin hemö för att ta över familjens vinodlingar efter en framgångsrik karriär som arkitekt i Florens. Hans Etna Bianco består mestadels av lokala druvan Carricante med en liten del Cataratto och Malvasia för att locka fram fruktigheten. Plocka fram stråhatten och drick till grillad fisk med en rejäl skvätt citron över.

 

 

Cloudline Pinot Noir, Drouhin

Fruktig och generös Oregon-Pinot från den anrika Bourgognefamiljen Drouhin. Sedan mitten på 80-talet görs vinerna av Véronique Drouhin. Snygga och välgjorda viner med brett användningsområde. Drick till pasta med tomatsås, grillat lamm eller med kollegorna på zoomfikan på fredag eftermiddag.

 

 

Coteaux du Lyonnais Traboules, Clusel Roch

Gillar du Beaujolais gillar du Traboules. Det är sedan gammalt! Coteaux du Lyonnais är en appellation som ligger mellan Beaujolais och Rhône. Från domaine Clusel-Roch, en av Rhônedalens giganter kommer denna josiga och bäriga Gamay i ren, fruktig, kryddig och elegant stil. Hög klunkbarhet och en given kompis vid grillen!

 


Common People Barbera, Wine Mechanics

Ett riktigt smaskigt onsdagsvin på schyssta, ekologiskt odlade druvor från Alba i Piemonte. Ett sånt vin som italienarna dricker till nonnas linguine, romersk pizza eller kvarterstrattorians puttanesca. Druvorna odlas av bröderna Giachino i vingården Monvigliero i byn Verduno, en av Barolos främsta vingårdar. Det lagras på ståltank under sju månader före det tappas på flaska. Resultatet av detta är ett livligt, bärigt och alldeles lagom opretentiöst vin.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Fine Wines "Utvalda favoriter" är en låda med sex noga utvalda viner som passar till höstens skaldjur och svampanrättningar.

Fine Wines Sweden är den ledande importören av viner från Oregon i Sverige men jobbar även med några av Europas främsta vingårdar. Den här lådan är en bra mix av viner från deras portfölj.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du