Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Talldungenlådan 2023 Edition

DryckesbutikensTalldungenlådan 2023 Edition

Hej! Vad härligt att du har valt att köpa hem den här rara vinlådan.  Här har vi handplockat drycker som ligger oss varmt om hjärtat och som vi mer än gärna återkommande häller i glasen på vår restaurang. Det är samling viner med unikt och direkt uttryck som kompletterar den rustika maten vi lagar h···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

2019 Val Frison Goustan (1 flaska)

Valerie Frison är inte bara cool och genuint charmig. Denna pärlande dam gör också fantastiskt goda bubblor. Hon började odla druvor 1996 när hon tog över en hektar från familjens egendom.Ville sur Arce ligger i södra Champagne. Här driver Valerie 6 hektar vingårdar planterade med större delen Pinot Noir och lite Chardonnay. Vinerna formas av mogna druvor och låg avkastning (i förhållande till regionen). Här blandas inget – vart vin speglar en årgång, uttrycker tydligt sin växtplats och tillverkas utan dosage. Vinerna är eleganta, fruktiga, rena och talar väldigt vackert för sin region.


Druva: Pinot NoirAppellation: AOC Champagne

Passar bra med: Härligt äppligt, friskt och krämigt bubbel som funkar fint att njuta av både till och utan mat. Fyllig champagne med bra syra är toppen att dricka genomgående under en måltid eller att ha som fördrink ihop med chips…som vid lyxiga tillfällen kan toppas med gräddfil & löjrom och en skvätt citron!

 

2021 Els Vinyerons ’Lluerna’ (1 flaska)

Vännerna Amós Bañeres and Alex Ruiz har sedan 2014 gjort uppskattade naturviner i Penedès under Els Vinyerons-etiketten. Duons mål är att på helt naturlig väg göra älskvärda viner utan krusiduller, med så lite extern påverkan som möjligt. Här är plats och lokala druvsorter det centrala som får skina. Arbetet i vingårdarna sker manuellt enligt ekologiska samt biodynamiska principer. I vineriet adderas inget och en hands off-filosofi råder generellt. De leverear energifyllda vardagsviner som är lätta att ta till sig, gjorda med stor vördnad inför jord och människa.  

Druva: Xarel-lo Appellation: DO Penedès

Passar bra med: Här ryms både solmogen citrusfrukt, mineralsälta ihop med fin syra och rondör. Vinet funkar otroligt bra till grönsaker samt fisk och skaldjur, gärna med spanska inslag i smaksättningen.  

 

2021 Remi Dufaitre Premices  (1 flaska)

När han inte pratar i telefon, hjälper andra vinodlare eller är i full fart med cross training – lägger Rémi Dufaitre all sin tid på att göra fantastiska viner. Blott 20 år gammal köpte han sin första hektar i Beaujolais Villages. Året var 2001 och Remi hade gått en genuin skola i form av praktik hos Jean Foillard och Jean-Claude Lapalu. Bit för bit köpte han sedan vad som idag är egendomen, som han äger tillsammans med sin före detta fru Laurence och idag består deras jordbruk av 16 hektar ekologiska vinodlingar. Vinerna är eleganta med härlig frukt, fint djup, mjuka tanniner och frisk syra. Drickbarheten är oändlig.   

Druva: Gamay Appellation: Beaujolais Villages

Passar bra med: Aromatiskt och läskande rödvin fyllt med toner av lavender, skogshallon. Fin balansakt mellan den fräscha syran och mjuka strukturen. Ett riktigt allroundvin som njuts bäst vid ca 14 grader till matiga sallader, grönsaksrätter och ljust kött.  Är också underbart att dricka rakt upp och ned som det är.  

 

2021 Domaine du Possible ’Fruit de Hasard’ (1 flaska)

I slutet av 1990-talet läste Loïc Roure till sommelier och började under tiden arbeta på LAnge vin – Robinots berömda vinbar i Paris. Han var inne på att driva en restaurang/vinbar, men landade tillslut i att han istället ville göra gott vin. Loïc praktiserade därefter i tre år hos olika vinmakare innan han 2003 drog igång 2,5 hektar av egna vinstockar i Latour de France. Snart växte härligheten genom mer mark närmare Lansac där han idag håller till mitt i den gamla byn och gör sina viner. Domaine du Possible täcker närmare 10 hektar spridda över många jordlotter och kommuner. Alla går under Côtes du Roussillon A.O.C. Denna energiska, ödmjuka man gör fruktdrivna, friska och flirtiga viner som är lätta att förälska sig i.   

Druva: Carignan Noir och Syrah Appellation: AOC Côtes du Roussillon Villages

Passar bra med: Mjukt och fylligt rödvin som har en härlig friskhet och lagom tanniner. Doften drar åt rosensnår, nypon och smaken är proppad med solmogna mörka bär. Ett vin som lätt blir kompis med många olika sorters kök. Är du osäker på vad för typ av rött du ska öppna till middagen är detta ett mycket stabilt kort att spela. Serveras med fördel vid 14 grader. 

 

2020 Mas de Gourgonnier Sans Soufre (1 flaska)

Eve Cartiers farfar var den som 1950 kom på att plantera 45 hektar vinrankor på denna ljuvliga plats. Sedan mitten på 70-talet har jordbruket lyckligtvis skett enligt ekologiska principer vilket resulterat i friska jordar i fin form.  Eve sköter ruljangsen idag ihop med sin pappa och kusin. Oftast hittar man henne i vineriet, medan de andra två fokuserar på vingårdarna. Innan hon gav sig in i familjeföretaget jobbade hon en sväng I Kalifornien och väl hemma fokuserade hon helhjärtat på att bemästra konsten att framställa personliga viner på helt naturlig väg. Vinerna är friska med fin längd och djup. Ofta förnimmer man en örtig ton som direkt för tankarna till de varma jordarna i Provence.   

Druva: Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon, Carignan Appellation: AOC Les Beaux de Provence     

Passar bra med: Till denna sydfransos tänker vi oss att fågel eller gris på tallriken kommer göra succé. Förslagsvis ihop med krispigt rostad porchetta, smörad skysås, Puy-linser toppat med en touch gremolata. 

 

2017 Chateau Falfas Rouge (1 flaska)

Veronique Cochran är pionjär vad gäller biodynamiskt vin i Bordeaux. Hon började arbeta på så vis redan 1988 – i en tid då trender arbetade mot naturen, inte med den. Hon växte upp på Domaine du Chateau Gaillard i Saumur där hon lärde sig närmast allt om biodynamiskt jordbruk och vinframställning av sin far Jaque Bouchet, som började arbeta biodynamisk redan 1962. Veronique och hennes man köpte sitt eget Chateau 1988 i Bayon-sür-Gironde och i dagsläget tar hon hand om 20 hektar odlingar, vilka omges av 15 hektar skog som skyddar och ger mångfald åt vingårdarna. Veronique jobbar hårt för att ge tillbaka det hon tar från jorden och behöver därför inte krångla runt så mycket i vinkällaren. Med friska, vackra druvor sköter det hela sig självt. Vinerna är djupa, rustika och delikata med massor av energisk frukt, fin tanninstruktur, härlig fräschör och en läckert "bläckig" ton.  

Druva: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Malbec Appellation: AOC Côtes de Bourg

Passar bra med: Härligt murrig och fyllig Bordeaux som kombinerar djup med elegans. Doften drar åt höstpromenad i skogen, blyerts samt mörka körsbär. Smaken bjuder tät mörk frukt, markerad tannin och lång mineralisk eftersmak. Perfekt till köttet och svampen, serveras i stora kupor vid 16 grader.   

 

Naturvin från Dryckesbutiken!

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Dryckesbutiken är en vinimportör som erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa viner från olika delar av världen. Företaget grundades med en passion för vin och en önskan att dela den med andra. Dryckesbutiken fokuserar på att erbjuda viner som är unika, spännande och fulla av karaktär.

Dryckesbutikens sortiment innehåller viner från kända vinregioner som Frankrike, Italien, Spanien och Chile, men även mer ovanliga områden som Grekland, Libanon och Sydafrika. Företaget har ett särskilt intresse för att hitta viner från mindre producenter som har en unik historia och känsla.

Förutom att erbjuda högkvalitativa viner, har Dryckesbutiken ett engagerat team av experter som kan ge råd om vinval och tillhörande matparningar. De strävar efter att erbjuda en personlig service som är anpassad efter varje kunds unika behov.

Dryckesbutiken har ett starkt fokus på hållbarhet och ansvarstagande. De arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan genom att minimera användningen av plast och genom att välja leverantörer som arbetar på ett miljövänligt sätt.

Sammanfattningsvis är Dryckesbutiken en vinimportör som är passionerad om vin och erbjuder högkvalitativa viner från olika delar av världen. Med ett engagerat team av experter och en starkt fokus på hållbarhet, strävar företaget efter att erbjuda en personlig service som är anpassad efter varje kunds unika behov.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du