Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Enjoy Wines & Spirits Sommarlådan

Vad tyckte du?

Enjoy Wines & Spirits Sommarlådan

I denna låda har vi plockat ut några favoritviner ur sortimentet - särskilt utvalda till vinterns jul- och nyårsmiddagar. Lådan innehåller ett mousserande vin, två vita viner och tre röda viner i olika stilar. Viner som går väldigt bra att matcha till olika sorters mat - från skaldjur och fisk till ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Nv Prosecco Extra Dry, Piccini (1 flaska)

Populära Piccinis prosecco. Vinet är gjort med transfermetoden där den andra jäsningen sker på flaska och därefter filtreras och buteljeras om under tryck. Vinet dricks bäst i sin ungdom, gärna som aperitif, paj och sallader. En torr prosecco med frisk syra som balanseras upp av inbjudande toner av persika och citrus. Torr, frisk syra med citrustoner.

 

2016 Selvabianca Salice Salentino Fiano, Cantina Due Palme (1 flaska)

Den gröna druvan Fiano är känd från antikens Rom och växer främst i södra Italien, i regionerna Kampanien och Apulien. Detta vin består av 70% fiano och 30% chardonnay. Druvorna till vinet har skördats för hand och kylförvaras innan de maccereras vid 10 grader under 7 timmar. Därefter sker en mjuk pressning av druvorna innan en temperaturkontrollerad alkoholjäsning följt av lagring i rostfritt stål i 3 månader och flaska i 7 månader. Passar till fisk och grönsaksrätter eller en risotto med skaldjur. Torr och medelfyllig med aromatisk karaktär av tropisk frukt, persika och toner av mandel. Lång och rik eftersmak. 

 

2016 Pradalupo Roero Arneis, Fontanafredda (1 flaska)

Den, fram till nyligen, nästan bortglömda gröna druvsorten Arneis var förr vanlig i Piemontes vingårdar och har numera med hjälp av ihärdiga producenter åter kommit i rampljuset. Druvorna plockas för hand i korgar. 50% av vinet macereras 24 timmar i 10 grader och resterande del pressas direkt och jäser separat i ståltankar vid 18-20 grader. Efter jäsningen läggs vinet tillsammans på ståltank vid 5 grader för att förhindra malolaktisk jäsning. Passar till pasta Vongole, smakrika fiskrätter eller vegetarisk lasagne. Inbjudande doft med inslag av tropisk frukt, mogna päron och acaciahonung. Torr, medelfyllig smak med balanserad syra. Karaktär av tropisk frukt, päron och mineral. Fruktig eftersmak med en tydlig honungston. 

 

2017 Tajano Rosso Pinceno, Umani Ronchi (1 flaska)

Rosso Piceno är Marches största DOC där majoriteten av vingårdarna är beläget i den östra kuperade delen av regionen. Historiskt har Rosso Piceno dominerats av Sangiovese och en mindre del Montepulciano. I Tajano Rosso Piceno är ordningen omvänd med Montepulciano druvan i dominans. Vinet är ekologiskt odlat. Redan 2002 började Umani Ronchi omställning till ekologisk odling i sina vingårdar. Ett arbete som har fortsatt och idag omfattar stora delar av Umani Ronchis vingårdar. Druvorna skördas i slutet av september och början av oktober. Druvorna vinifieras separat. Efter en försiktig pressning får musten jäsa på rostfria tankar. Därefter lagras ena hälften av vinet på 5000 liters gamla ekfat, den andra delen lagras på 1 och 2-åriga franska barriquefat i 6 månader. Vinet mognar därefter en kort tid på flaska. Hög intensitet med blå färgnyans. Stor, ung och koncentrerad med karaktär av mörka bär, kryddor och fat. Medelfyllig med smak av körsbär, lakrits, och kryddor. Balanserad fatkaraktär med lång eftersmak. Passar till pasta eller stekta rätter med fläsk, kalv eller nöt.

 

2016 Côtes du Rhône Nature Red, Famille Perrin (1 flaska)

Ekologisk Côtes du Rhône från familjen bakom Château de Beaucastel - familjen Perrin. Efter skörd och noggrann selektering pressas druvorna innan de får jäsa på rostfria ståltankar. Därefter lagras 25% av vinet i 12 månader på stora franska ekfat. Blenden består av 60 % grenache och 40 % syrah. Passar till nötkött, vilt och grytor. Elegant och ungdomlig, kryddig doft med mängder av mörk frukt, läder, örter och ceder. I smaken är vinet torrt med markerade tanniner följt av en fin fruktsyra uppbackad av mörka och röda bär, kryddor och tobak. 

 

2014 Brazin Old Vine Zinfandel, Delicato Family (1 flaska)

Brazen betyder ”djärv, utan skam, trotsig, oblyg” på engelska. Delicato Family Vineyards som producerar Brazin har lekt med begreppet och tagit bort bokstaven E och ersatt med bokstaven I (som i zinfandel). Vinet har lagrats på franska och amerikanska ekfat i 7 månader. Vinstockarna är gamla, mellan 40–100 år, de får växa fritt utan någon uppbindning. Vingården bevattnas två gånger per år med ”flood technique”- översvämningsbevattning, metoden innebär att marken översvämmas och dränks helt i vatten. Det gör att vinstockarna stressas vilket leder till att druvorna blir mindre och med mer koncentrerad frukt. Jordmånen är en blandning av stora granit- och ”kullerstenar” som skapar naturlig dränering. Generöst fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, blåbär, björnbär, vanilj och pepparmynta. Passar till en mustig gryta på nötkött och svamp eller till grillat kött av nöt, lamm eller vilt. 

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

I denna låda har vi plockat ut några favoritviner ur sortimentet - särskilt utvalda till vinterns jul- och nyårsmiddagar. Lådan innehåller ett mousserande vin, två vita viner och tre röda viner i olika stilar. Viner som går väldigt bra att matcha till olika sorters mat - från skaldjur och fisk till kött och grönsaker. (Pris vid köp av lösa flaskor: 750 kronor. Pris vid köp av lådan: 696 kronor.)

Producenten

Tillsammans med noga utvalda samarbetspartners över hela världen utvecklar Enjoy Wine & Spirits produkter som primärt riktar sig mot den Nordiska marknaden. Oavsett om det handlar om en lagrad rom eller ett kryddat brännvin så är målsättningen densamma; högsta kvalité i förhållande till pris.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du