Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Byracka Wine Pet Pop!

Byracka WinePet Pop!

Pet Pop är en hyllning till ”Pet Nat” - favoritordet för mången krogbesökare nuförtiden. Pet Nat är naturvinsrörelsen version av bubbel och det allra mest ursprungliga sättet att göra bubbel på. Pet Nat är en förkortning av Pétillant Naturel och står för mousserande vin som enbart genomgår en jäsnin ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

2021 “Tuff Nutt” Bianco Pet Nat, Delinquente, Riverland, South Australia
Frisk och ren intensiv smak av tropiska frukter och citrus som bara skriker efter sommaren! Det är ett bubbel som är som gjort för att dricka i solen gjord på druvsorten Bianco d’Alessano. Druvjuicen har startat jäsningen med hjälp av den naturliga jästen på tankar av rostfritt stål och sedan förts över på flaska och förseglats med en klassisk kron-kapsyl. Enligt Con-Greg, vinmakaren och grundare av Delinquente, så är 2021 den bästa årgången på 9 år!

 

2021 “Weeping Juan” Pink Pet Nat, Delinquente, Riverland, South Australia
Galen rosa Pet Nat som nu smakar bättre än någonsin. Vinet är gjort på Nero d’Avola & Vermentino som skördades och började sin jäsning separat och som sedan buteljerades när Nero D’Avolan var på väg att gå in i slutfasen av sin jäsning. Resultatet är en härligt ”cloudy” dryck som osar av röda bär, citrus och stenfrukter och en härlig liten ”jästighet”. ”A good vibe spritz for those fun times”.

 

2020 3bbolle Frizzante, Podere Ortica, Toscana, Italy - 2 buteljer
Vin från naturligt skötta vingårdar som respekterar mångfalden (så kallad biodiversity) i södra Toscana. Vingråden Ortica drivs av Francesca Bidina och hon jobbar förstås med naturlig jäsning och totalt fokus på frukten och inte på själva processen i vinkällaren. I det här vinet är det Trebbiano som bildar basen och slutresultatet är en cloudy och solig nektar som är både fräsch och explosiv i smaken.
 
2020 Pitt Nat Rosé, Pittnauer, Burgenland, Austria
Från legandariska vännerna i Gols i Burgenland (biodynamikernas Mekka i Österrike). Gerhard och Birgitte har ännu en gång släppt en kul Pet Nat Rosé som summerar allt som är bra med vinstilen. Här finns den där lilla rätta touchen av jordgubbssötma med en aning vaniljglass och blodgrape med vilda örter. Ren och livlig och perfekt för en dag då man hänger i trädgården. 30 procent Blaufränkisch möter 30. Procent Merlot och 40 procent Syrah.

2020 Col’20, Tillingham, East Sussex, UK
Att engelsmännen I och kring Sussex gör fantastiska bubbel det har vi vetat länge och här är ett utmärkt exempel på detta. Col’20 är en blend på Auxerrois, Chardonnay och Müller Thurgau som pressat som hela klasar och sedan fått macerera I 4 dagar innan jäsning på rostfritt stål, stora ekfat och georgiska qvevri. Det här vinet tänjer lite på reglerna för en Pet Nat eftersom det buteljerades med en liten mängd socker för att slutföra jäsningen på flaska. Col i namnet står förstås. För Col Fondo – dvs Proseccoodlarnas version av Pet Nat eller Méthod Ancestral.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Pet Pop är en hyllning till ”Pet Nat” - favoritordet för mången krogbesökare nuförtiden. Pet Nat är naturvinsrörelsen version av bubbel och det allra mest ursprungliga sättet att göra bubbel på. Pet Nat är en förkortning av Pétillant Naturel och står för mousserande vin som enbart genomgår en jäsning som slutförs på flaskan (till skillnad från viner som görs enligt den traditionella metoden med en andra jäsning på flaskan). I den här lådan, som vi har satt samman tillsammans med Byracka Vin, hittar du fem olika Pet Nat från runt om i världen (6 buteljer totalt). Galna, vilda, eleganta och elektriska viner med en härlig energi i bubblorna. Och vi älskar när Pet Nats låter POP!

Producenten

Byracka Wine är en vinproducent som har gjort sig känd för att producera utsökt vin av hög kvalitet i den lilla italienska regionen Marche. De grundades av Giovanni och Maria, ett passionerat par som ville producera vin med en unik karaktär och enastående smak.

Byracka Wine arbetar med ett småskaligt tillverkningsprocess och använder bara de bästa druvorna från sina egna vingårdar, som är belägna på kullarna i Marche-regionen. Vingårdarna sträcker sig över 15 hektar och är omsorgsfullt utvalda för att säkerställa att druvorna får rätt mängd solljus och näring för att producera högkvalitativ frukt.

Byracka Wines framgångar ligger i att de har en djup förståelse av de unika förutsättningarna som krävs för att producera bra vin, och deras erfarenhet i branschen har gjort det möjligt för dem att utveckla en stil som är både unik och sofistikerad. De använder en kombination av modern teknik och traditionella metoder för att skapa viner som är välbalanserade, eleganta och med en subtil komplexitet.

Byracka Wine är engagerade i att bevara miljön och arbetar hårt för att minska sin påverkan på naturen. De använder hållbara odlingsmetoder, och det är deras mål att skapa en cirkulär ekonomi där alla resurser används effektivt och inget går till spillo.

Sammanfattningsvis är Byracka Wine en passionerad och dedikerad vinproducent som har gjort det möjligt att producera högkvalitativt vin med en unik karaktär och smak. De strävar efter att fortsätta utveckla och förbättra sin verksamhet genom hållbarhet och innovation.

www.byrackavin.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du