Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Orangea viner

Vad tyckte du?

Dryckesbutikens Orangea viner

Ekologisk

En riktigt kul mixlåda av orangea viner med olika ursprung för alla som älskar naturliga/minimalistiska viner - viner som görs med så lite mänsklig påverkan som möjligt. Lådan finns förstås endast i en liten upplaga och bjuder på sex olika nyanser av orange.

Låda (6 st)

1 896:-

Smaknotering

2019 Pinot Blanc Pure – Weingut Knaüss, Württemberg - 1 flaska

Andi är fjärde generationen som brukar vinmark här i sydöstra Tyskland. Han började tillsammans med sin pappa 2004. Idag basar han över 15 hektar som odlats ekologiskt sedan han tog över. 18 olika vingårdslägen har Andi så han har fullt upp med att hinna med. Han är en av de mest mångfacetterade vinmakarna vi stött på. Han gör alla färger och stilar på vin man kan tänka sig och är väldigt snål med tillsatt svavel som är lite unikt i Tyskland.  

Jord: Kalk, märgel, sand Druva: Pinot Blanc Appellation: Württemberg Ålder på rankorna: Planterade 1994-2004 Vinifiering: 30% av druvorna macererar 6 veckor på skalen medans resterande direktpressas innan det blandas. Lagring sker på ståltank, amphora och gamla fat. Helt utan tillsatt svavel. Passar bra till: Apertif, ostar, grillad kyckling.   


2019 Pinot Gris Pure Amphore – Weingut Knaüss, Württemberg - 1 flaska

Jord: Kalk, märgel Druva: Pinot Gris Appellation: Württemberg Ålder på rankorna: Planterade 1994 Vinifikation: 100% hela klasar macererar 2 veckor på ståltankar innan de pressas och lagras i amphora 7 månader. Helt osvavlat Passar bra med: Meze, falafel, div pickles.  

 

2017  Cortese – Luigi Spertino, Asti - 1 flaska

Mauro Spertino huserar i den lilla byn Mombercelli mellan Alba och Asti i Piemonte. 1978 tog  pappa Luigi över och började buteljera familjens viner under egen etikett då de tidigare bara sålt till kooperativ. Han har jobbat i vingårdarna så länge han kan minnas. Vineriet ligger under mamma och pappas hus. Utöver barbera, grignolino & cortese så gör han även en underbar vermouth ”La belle epoque”. 

Jordmån: Lera, sand & kalk Druva: Cortese Appellation: IGT Ålder på rankorna: Planterad 1985 Vinifiering: Avstjälkade druvor macereras 10 dagar på ståltank innan de pressas och lagra ytterligare 16 månader på ståltank.  Passar bra med: Blandade charkuterier och ostar, pizza bianco.   

 

2017 Vinya Occulta – Amos Baneres,  Villafranca de Penedes - 1 flaska

Amos var tidigare apotekare och bodde i Barcelona innan han 2011 flyttade till Penedes för att ta över 5,5 hektar från sin mammas sida av familjen. Vingårdarna ligger på gammal fossilrik sjöbotten och har överlag gamla stockar. Han använder inga tillsatser och pressar allt för hand. 

Jord: Kalk, lera, sand Druva: Xarel- Lo Appelation: DO Penedes Ålder på rankorna: Planterade 1989 Vinifiering: 10 dagar maceration carbonique i hela klasar följt av försiktig handpress. Lgras i 12 måader på sin jästfällning i gamla 300 liters fat av fransk ek. Passar bra med: Paté, charkuterier, grillade grönsaker   

 

2018 Tïn Trebbiano – Montesecondo , Chianti - 1 flaska

Silvio Messana drömde egentligen om att bli musiker i New York men det blev aldrig något större genombrott. Istället flyttade han hem för att hjälpa sin sjuka mamma ta hand om vingårdarna som hans far planterad i början av 70-talet. Han har odlat ekologiskt sedan 2006 efter att ha inspirerats av Nicolas Joly bla.  

Jord: Lera, märgel, kalk Druva: Trebbiano Appellation: IGT Ålder på rankorna: planterade 2000 Vinifiering: Avstjälkade druvor macererar 6 månader på skalen i amphora.  Passar bra med: Chark, ost, pizza, salta snacks   


2019 l´Utopiste   – Kumpf et Meyer, Alsace - 1 flaska

Julien Albertus och hans kompanjon Sophie sköter 16 biodynamiska hektar i norra Alsace. De har varit biodynamsikt certifierade sedan 2010. De anser att detta är det enda sättet att ge uttryck för terroir på ett ärligt sätt. De filtrerar väldigt lite och använder ytterst lite svavel om något alls.

Jord: Lera, kalk Druva: Gewürt ztraminer Appelation: AOC Alsace Ålder på rankorna: Planterade mellan 1960-2010 Vinifiering: Hela klasar jäser med skal i 1 månad innan press följt av 11 månader på ståltank. Passar bra med: Ost, fondue, choucroute garnie  

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/510451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En riktigt kul mixlåda av orangea viner med olika ursprung för alla som älskar naturliga/minimalistiska viner - viner som görs med så lite mänsklig påverkan som möjligt. Lådan finns förstås endast i en liten upplaga och bjuder på sex olika nyanser av orange.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du