Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Byracka Wine Oh So Juicy!

Byracka WineOh So Juicy!

Dags för en ny låda från Byracka - en liten kvalitetsmedveten importör som fokuserat på naturviner - viner som görs med så lite mänsklig intervention som möjligt. Oh So Juicy bjuder på 6 olika viner som är precis det - juiciga och okomplicerade viner som du kan njuta av oavsett om det är soligt elle ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

2020 Ciste, Menina d´Uva, Trás-os-Montes, Portugal

Portugisisk mix av både röda och vita druvor. Vinet består mestadels av röda druvor som Bastardo, Preta och Negrada (70 procent) och resten är en field blend av gröna druvor som Malvasia, Bastardo Branco, Formosa m fl. Aline Domingues, som är kvinnan bakom vinet, använder ingen som helst bekämpningsmedel i vingården utan menar att kombinationen av det heta och torra klimatet dagtid och de svala nätterna i Trás-os-Montes är ideala för vinrankorna. Druvorna har jäst som hela klasar och fått en skonsam extrahering med hjälp av överpumpning och en lätt krossning. Vinet har förstås jäst med hjälp av sin naturliga jäst och har lagrats på jästfällningen i tankar av rostfritt stål. 

 

2017 Tausend ML, Andert, Burgenland, Austria

Tausend ML står naturligtvis för storleken på innehållet i den här enlitersbuteljen som kommer från  Michael och Erich Andert i Burgenland i Österrike. De två tillhör naturvinsscenens mest respekterade och jobbar strikt biodynamiskt och med biodiversitet i vingårdarna (de har ett blandbruk som bland annat inbegriper flera djur och andra grödorI. De skördar förstås alla sina druvor för hand och förlitar sig på den naturliga jästen och utan temperaturkontroll. Denna Zweigelt är gjord på druvor som fått jäsa som hela klasar och det färdiga vinet är ett lätt, fräscht och riktigt juicigt vin. 

 

2021 Piñata, Frederick Stevenson,  Barossa Valley, Australia

En ny bekantskap för oss. Fredrik Stevenson, som egentligen är en pseudonym för Steve Crawford, håller till i Barossa Valley och valde att börja göra vin under ett alias eftersom han redan jobbade för ett större vineri. Han köper in sina druvor från vinbönder som jobbar ekologiskt och hållbart. I det här fallet kommer druvorna från Ahrens Vine Vale-egendom och Hoffman Vineyards. Resultatet är en härlig blend av Cinsault, Grenache, Shiraz och Mourvedre.

 

2020 Chaleurs Intimes, Zulu Vins, Roussillon, France

Ett samarbete mellan Zulu Vins och Domaine Danjou-Banessy. Zulu Vins startades av Christophe och Jessica Albaro samt Laurent Pujol 2015 – ett projekt som nu (efter Christophes död) drivs vidare av de Jessica och Laurent. Deras idé har hela tiden varit att jobba och experimentera med lokala vinodlare i Roussillon men att ändå sätta sin egen prägel på det färdiga vinet. I det här fallet rör det sig om en cuvée av Carignan och Mourvedre som vuxit på schist och märgel. Druvorna har macererat i tio dagar som hela klasar i betongtankar och har sedan pressats, jäst och sedan lagrats på rostfritt stål. 

 

2020 Ink ACT, Judith Beck, Burgenland, Austria

Judit Beck från Burgenland känner de flesta igen från vår förra Byrackalåda där personalen på Ruths i Malmö hade valt sina favoriter. Den här gången handlar det om hennes Ink ACT – en blandning av 80 procent Zweigelt och 20 procent St. Laureent som skördats för hand och avstjälkats före den spontana jäsningen med naturlig jäst. Vinet har sedan lagrats fört på stora 1000-2000-liters äldre ekfat för att sedan lagras ytterligare 8-10 månader på mindre fat av neutral ek. Alla Judiths viner är biodynamiskt certifierade sedan 2007.

 

2017 Modri pinot, Heaps Good Wine, Stajerska, Slovenia

Marija och Nick Gee är duon bakom Heaps of Good Wine, en egendom som bildades i Slovenien 2010 och som på kort tid blivit en av de mest eftersökta inom naturvinsscenen. Deras mål har alltid varit att göra expressiva, terroirdrivna och eleganta viner med yttersta respekt för jorden och naturen. Det här är deras Modri Pinot, en single-vineyard, som görs av mestadels avstjälakde druvor (15 procent jäste som hela klasar) som fått jäsa i öppna kar. Jäsningen sker naturligt med den ambienta jästen och vinet har lagrats en längre tid i gamla 500-liters ekfat. 

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Dags för en ny låda från Byracka - en liten kvalitetsmedveten importör som fokuserat på naturviner - viner som görs med så lite mänsklig intervention som möjligt. Oh So Juicy bjuder på 6 olika viner som är precis det - juiciga och okomplicerade viner som du kan njuta av oavsett om det är soligt eller regnigt ute. Ordet "juicig" eller ”josig” (engelskans ”juicy” kan vara ett av de mest förvirrande i vinvärlden (alla viner är väl juiciga!?) men det man brukar mena med beteckningen är att det handlar om viner som sätter frukt och drickbarhet i första rummet. Det handlar alltså inte om några lagringsviner (men det innebär inte att de inte kan ha struktur och komplexitet) utan om viner som är som gjorda för att släcka törsten vid en god middag i goda vänners lag. Nya lådan innehåller en field blend från Portugal, en läcker Zweigelt från Andert i Österrike, en rhôneblend från Barossa Valley, en hel-klase blend på Carignan och Mourvedre från Roussillon, Judith Becks härliga ACT-vin och slutligen en riktigt läcker Pinot från Slovenien.

Producenten

www.byrackavin.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du