Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Husvinslåda 2

Vad tyckte du?

Dryckesbutikens Husvinslåda 2

Ekologisk

En riktigt kul och prisvärd mixlåda av olika ursprung för alla som älskar naturliga/minimalistiska viner - viner som görs med så lite mänsklig påverkan som möjligt. Lådan finns i en mindre upplaga och bjuder på två vita och fyra röda viner. En chardonnay från favoriten Domaine de Majas samt ett vitt ···

Låda (6 st)

1 188:-

Smaknotering

2018 Chardonnay Reserve – Domaine du Majas, Caudièsde Fènouilldes, Roussillion (1 flaska)
I dalgången mellan Pyreneérna och Corbierbergen ligger Alain Carriers 30 hektar vinmark. Trots att det ligger beläget i varma Roussillion är klimatet svalare mycket tack vare nordliga vindar som kyler ner och ger druvorna elegans och syra i tillägg till fin mognad. Även de kalk- och skifferrika jordarna bidrar. Som hjälp har Alain ingen mindre än Tom Lubbe från berömda Domaine Matassa i närliggande Calce. Samarbetet påbörjades 2007 då Tom bland annat hjälpte till att ställa om till ekologisk odling samt mer naturlig vinmakning utan tillsatser.

Jordmån: Kalksten, skiffer och lera Druva: Chardonnay Appellation: Vin de Pays de Côte Catalanes Ålder på rankorna: Planterade 1978-1984 Vinifiering: Druvorna skördas för hand, avstjälkas följt av jäsning och 9 månaders lagring på betong. Stil: Mogen gul frukt med balanserad syra och mineralsälta Passar bra till: Stekt vit fisk, pasta med skaldjur.

 


2019 Lluerna – Els Vinyerons, Penedès, Amós Bañeres och Alex Ruiz (1 flaska)
Els Vinyerons består av två kompisar som gör vin tillsammans med den enkla men sympatiska filosofin att göra bra naturliga viner tillgängliga för alla. De vill också visa upp vilka uttryck som de inhemska druvorna kan ge från regionen. Området Penedès i nordöstra Spanien består av gammal flodbotten och har väldigt komplex och intressant jord med sand, lera, kalksten och massor med fossilerade ostron. De gör vinet helt utan tillsatt svavel eller andra tillsatser. 

 

Jordmån: Kalksten med fossiler Druva: Xarel-lo Appellation: DO Penedès Ålder på rankorna: 10-80 år Vinifikation: Druvorna handskördas ner i små lådor innan direktpress. Jäser och lagras sedan med jästfällning i ståltank under fem månader. Sedan blandas viner med en liten del av årgång 2017 som sparats på 300-liters ekfat. Vinet får vila på tank efter blandningen i några veckor innan buteljering. Stil: Mogna äpplen och citrus med aningen rund kropp och fräschör.  Passar bra med: Lättare tapas, bra all-round vin. 

 

 

2018 Premices – Remi Dufaitres, Beaujolais  (1 flaska)

Remi köpte sin första hektar när han var 20 år efter att ha praktiserat hos bla Jean Foillard. Inann han buteljerade under egen etikett sålde han druvorna till ett stort kooperativ och först 6 år efter att de fått en ordentlig detox gjorde han sitt egna vin. Remi har idag 16 hektar i främst Brouilly & Côte Brouilly. Han har alltid kompisar och grannar över hos sig för att bjuda på ett glas eller två. 

Jordmån: Granit, sand & grus  Druva: Gamay Appellation: Beaujolais Village Ålder på rankorna: Planterad 1983 Vinifiering: 16 dagars maceration carbonique följt av betogtank innna buteljering februari 2019. Stil: Lätt och charmigt vin med finstrukturerade tanniner och inslag av röda bär och blommor Passar bra med: Blandade charkuterier med snacks som corinchons, chips och syrade grönsakr. 


2019 Le Fruit de Hasard – Domaine du Possible, Lansac, Roussillon  (1 flaska)
Loïc Roure studerade till sommelier i slutet av 90-talet och var helt inne på att öppna restaurang och vinbar i Paris. Efter att han gjort praktik hos en vinmakare i Loire stod det dock helt klart för honom att det var vinodling och vinmakning han ville hålla på med. Han flyttade tillbaka till sitt ursprung, Rhône, och fortsatte där att göra praktik hos en rad kända vinmakare innan han startade sitt eget vineri 2003. Idag har han 8,5 hektar mark runt om i Roussillon, alltid på jakt efter ny spännande mark att odla på. Han själv älskar att dricka viner med frisk syra och mjuka tanniner, något han strävar efter att uppfylla i hans egna viner, det varma sydfranska klimatet till trots.  

Jordmån: Lera och kalksten Druva: 60% Carignan Noir, 40% Syrah Appelation: AOC Côtes du Roussillon Villages Ålder på rankorna: 30 år Vinifiering: Hela klasar får jäsa i öppna kar där skalhatten trycks ner för fot. Sedan får vinet vila på ståltank och gamla 500-liters fat innan buteljering i april 2019. Stil: Intensivt fruktig med stalliga toner, josig stryktur och  Passar bra med: Lantpaté med cornichons 


2018 Cortado – Domaine Majas, Caudièsde Fènouilldes, Roussillion  (1 flaska)
I dalgången mellan Pyreneérna och Corbierbergen ligger Alain Carriers 30 hektar vinmark. Trots att det ligger beläget i varma Roussillion är klimatet svalare mycket tack vare nordliga vindar som kyler ner och ger druvorna elegans och syra i tillägg till fin mognad. Även de kalk- och skifferrika jordarna bidrar. Som hjälp har Alain ingen mindre än Tom Lubbe från berömda Domaine Matassa i närliggande Calce. Samarbetet påbörjades 2007 då Tom bland annat hjälpte till att ställa om till ekologisk odling samt mer naturlig vinmakning utan tillsatser.

  
Jordmån: Kalksten, skiffer och lera Druva: 50% Grenache Noir 25% Grenache Gris 25 & Grenche Blanc Appellation: Vin de Pays de Côte Catalanes    Ålder på rankorna: planterade 1928-1988. Vinifiering: Efter handskörd får viner jäsa tre dagar med skalen. Därefter pressning och fortsatt jäsning och lagring 6 månader på betong. Stil: Solmogen frukt med florala toner, örtighet och frisk syra Passar bra med: Pizza

 

 

2019 Saltamartí – Els Vinyerons, Vilafranca de Penedés  (1 flaska)
Els Vinyerons består av två kompisar som gör vin tillsammans med den enkla men sympatiska filosofin att göra bra naturliga viner tillgängliga för alla. De vill också visa upp vilka uttryck som de inhemska druvorna kan ge från regionen. Området Penedès i nordöstra Spanien består av gammal flodbotten och har väldigt komplex och intressant jord med sand, lera, kalksten och massor med fossilerade ostron. De gör vinet utan tillsatt svavel eller andra tillsatser.


Jordmån: Sand för Temparnillo, Lera för Grenache  Druva: 100% Ull Ellebre (Temparnillo)  Appelation: DO Penédes  Ålder på rankorna: 10-80 år Vinifiering: Klasarna avstjälkas och får sedan jäsa i öppna kar med skalen i två veckor. Därefter pressas vinet försiktigt och får ligga på ståltank i fem månader.  Vinet blandas sedan med 10% av vin från 2018 som legat på gamla 300 liters franska ekfat. Stil: Generös på paletten med en fin tanninstruktur och välbalanserad syra.  Passar bra med: Grillad och kryddig korv med grönsaker  

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"Vår mest prisvärda naturvinslåda hittills."

Vår nya naturvinslåda som vi satt ihop tillsammans med Dryckesbutiken fokuserar på prisvärde. En riktigt kul mixlåda med klunkbara viner från olika ursprung för alla som älskar naturliga/minimalistiska viner - viner som görs med så lite mänsklig påverkan som möjligt.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/510651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En riktigt kul och prisvärd mixlåda av olika ursprung för alla som älskar naturliga/minimalistiska viner - viner som görs med så lite mänsklig påverkan som möjligt. Lådan finns i en mindre upplaga och bjuder på två vita och fyra röda viner. En chardonnay från favoriten Domaine de Majas samt ett vitt på druvsorten xarel-lo från Els Vinyerons i Penedès. De fyra röda är på inget sätt sämre och här finner vi en josig och bärig gamay från Remi Dufaitre, en härlig Grenache blend (grenache noir, grenache gris & grenache blanc) från Domaine de Majas, Le Fruit du Hasard från Domaine du Possible i Côtes du Roussillon och en lite komplexare röd på 100% tempranillo också den från producenten Els Vinyerons.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du