Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Hej Seniors Kungalåda

WinefindersHej Seniors Kungalåda

Då var det dags för en ny spännande vinlåda som våra vinexperter har tagit fram speciellt för Hej Seniors medlemmar och med anledning av Kung Carl den XVIs namnsdag nu på lördag. Den nya lådan har ett kungligt innehåll med två flaskor fräsch Spumante i en lite mystisk guldskimrande butelj - perfekt···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

 

 

Amédée l`Exellence Rouge 2020 - Rhone, Frankrike

Klassisk Syd-Rhônare från Ventoux som ligger granne med Châteauneuf-du-Pape och Gigondas. Amédée gör några av de mest prisvärda Rhôneviner som vi har hittat. I det här fallet handlar det om en ursprungstypisk blandning av 80% Grenache Noir och 20% Syrah som skördas i slutet av september till mitten av oktober hämtas från utvalda vingårdar liggandes i Mont Ventouxs soliga sluttningar. Den självavrunna druvjuicen får genomå en alkoholjäsning vid en temperatur på 18-22 °C och en skalmaceration under 12-20 dagar. Det här är ett vin som bjuder på mycket smak och mjuk härlig frukt. Drick till smakrika kötträtter från idag och över de närmaste fyra-fem åren.

 

 

Urban Wines It´s a Blanc de Blancs - Italien

Klassiskt italienskt bubbel i en snygg flaska. Its a Blanc de Blancs är precis som namnet indikerar ett mousserande vin gjort på "vita" (dvs gröna) druvor. I det här fallet Chardonnay och Proseccodruvan Glera som står för innehållet. It’s a Blanc de Blancs avnjuts bäst väl kyld till asiatisk mat, sallader, fisk & skaldjur eller varför inte till en varierad buffé. Därtill så blir vinet och flaskan en riktigt trevlig överraskning som aperitif!

 

 

Lismore Estate Vineyards Phoenix Chenin Blanc 2020 - Western Cape, Sydafrika

Samantha O´Keefe är en av Cape-provinsens mest talangfulla vinmakare. Nyligen invald i Cape Winemakers Guid och hennes viner räknas redan till de allra bästa i hela Sydafrika.


Phoenix är en unik Chenin Blanc där druvorna donerats till Samantha från en av Cape Winemaker Guild-medlemmarna för att hjälpa henne till följd av branden i december 2019 - en brand som helt ödelade hennes vingård. Och namnet anspelar förstås på att Lismore kommer att resa sig ur askan igen precis som mytologins fågel Fenix.


 Druvorna är handplockade och har pressats som hela klasar. 70 procent av vinet vinifierades i Bottlery Keldder - en ekologisk egendom och jäste på tankar. 30 procent vinifierades hos kända Radford Dale och jäste på äldre ekfat. Slutresultatet är ett vin av superkvalitet som allt hon rör vid och endast 9 000 flaskor har producerats. Ett vin som både har textur och fräschör och det kommer packat med exotiska frukter.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du