Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Franska Roséer 2021
Våra kunder tycker

WinefindersFranska Roséer 2021

Frankrike gör förmodligen världens bästa roséviner och det finns en härlig mångfald i uttrycken. Från de klassiska Provence-roséerna till de lite kraftigare från Rhône och Bordeaux. I den här temalådan har vårt Wine Team valt ut 6 franska favoriter som vi tycker extra mycket om just nu. Och vi är sä···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2021

Smaknotering

Chateau Henri Bonnaud Provence Saint Victoire Rosé 2021 - 1 flaska

Ny årgång av vår stora kundfavorit! Vinet görs är gjort på en typisk blandning av 85 procent grenache och 15 procent cinsault. Sainte Victoire-berget ligger norr om det berömda Palette och vinerna som produceras här hör varje år till de bästa från Côtes de Provence. 2005 fick man en egen ursprungsbeteckning: Côtes du Provence Sainte Victoire. Château Henri Bonnaud har de senaste åren blivit en av stjärnorna i området. Vingården är ekologiskt certifierad och druvorna växer i det speciella mikroklimat som berget skapar och på kalkstensrika jordar.

 

Chateau Pesquie Edition 1912M Rosé 2021 - 1 flaska

Namnet "Édition 1912m" är en hyllning till det berömda Mont Ventoux som stolt står på en höjd av 1912 meter, det sista riktiga berget i Alpeskedjan. Det kallas vanligtvis för "jätten i Provence". Vingårdarna ligger på kalkstens- och lersluttningar (samt några med mer sandig karaktär) på cirka 300 meters höjd. Druvorna som man hämtat där är cinsault 50%, grenache 40% och syrah 10% För att framhäva fruktigheten så fick 100% av druvmusten jäsa i rostfria ståltankar vid låga temperaturer fram tills att det buteljerades på vingården.

 

Chateau Pesquie AOP Côtes de Provence Le Paradou Rosé 2021 - 1 flaska

Namnet "Le Paradou" kommer från "möllor", vattenkvarnar, som förr var vanliga nere i Provence. Vingården från vilken druvorna kommer från ligger 300 m.ö.h. i Aix-en-Provence, vid foten av berget Sainte Victoire och har en jordmån som består av kalksten och röd lerjord. Druvorna skördas för hand under morgontimmarna och klasarna kyls ned innan genomgår en mjuk pressning och därefter hålls även druvmusten nedkyld för att bibehålla dess fräschör. Alkoholjäsningen sker sedan vid en kontrollerad temperatur av 14 ° C.

 

 

Château Pigoudet Première Rosé 2021 - 1 flaska

Äntligen är den här - nya årgången av Château Pigoudets Premère Rosé. Vinet som kommit att bli vår absolut mest populära rosé. 2021 var ett år som var allt annat än lugnt för vinodlarna i Provence. Frost i april och torka under sommaren innebar att skörden blev mindre än förväntat medn bären som skördades var små och koncentrerade - något som är en förutsättning för riktigt bra viner. Sluresultatet är ett friskt och härligt fräscht vin med inslag av röda bär och kryddor. Première är Pigoudets klassiska rosé som bjuder på en ren och frisk fruktighet. Ett perfekt vår- och sommarvin i lättillgänglig stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader, lättare kötträtter eller som en aperitif.

 

Domaine de Chevalier Le Rosé De Chevalier 2021 - 1 flaska

Domaine de Chevalier rankas bland de bästa producenterna i Bordeaux och Péssac-Leognan och egendomen är främst kända för sina fantastikja vita och röda viner. Man har dock även producerat en liten mängd rosévin med hjälp av rosé de saignée-metoden i över 25 års tid. Saignée betyder rakt översatt ”blödande” och vid vinframställning innebär metoden att man tappar av (blöder) vätska från en tank med druvjuice för rött vin i de tidiga stadierna av vinframställningsprocessen. Många högt ansedda producenter och regioner utnyttjar principerna i saignée-metoden för att skapa spännande roséviner med karaktär och djup. Metoden används bland annat för att göra topproséer i Spaniens Navarra-region där tekniken kallas sangrado. Vinet är en blandning av 85% Cabernet Sauvignon och 15 % Merlot och passar utmärkt som aperitif men funkar också till skaldjur och sallader med sommargrönt men också till lättare grillade kötträtter.

 

Jeff Carrel Vieille Mule Rosé 2021 - 1 flaska

100 % grenachedruvor från Valle de lally i Case de Pene i Roussillon. Druvorna pressas direkt och vinet får efter jäsning ligga på sin jästfällning för öka komplexiteten. Jeff Carrel är mycket stolt över sin rosé, vars etikett fått Kataloniens symboliska mulåsna - med festsminkning. Detta då det, enligt  Jeff, sägs att åsnan vill dansa hela natten med ett glas rosé i handen.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du