Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders De bästa vinerna från Helsingborgs Dagblads vincirkel vol 2

Vad tyckte du?

Winefinders De bästa vinerna från Helsingborgs Dagblads vincirkel vol 2

Missa inte denna vinlåda som tagits fram av Winefinder i samarbete med vinprofilen och vinskribenten Anders Fagerström. Lådan innehåller 6 olika viner som blev favoriterna när Helsingborgs Dagblad summerade resultatet av årets Vincirkel. Samtliga är viner som alla ger väldigt mycket vin för pengarna ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

 

Vinlådan innehåller 6 olika favoriter från Helsingborgs Dagblads Vincirkel, ledd av vinskribent Anders Fagerström:


 

NV Blanc de Blancs  Grand Cru Brut, UPR Champagne Le Mesnil (1 flaska)

Fortfarande lite av ett "insidertips" i Le Mesnil i Champagne. 100 procent chardonnay från grand cruvingårdar i Le Mesnil-sur-Oger. Det här är kooperativets instegsvin - deras non-vintage - men det är ett vin som genomsyras av Le Mesnil-elegans och med en fräschör som man oftast bara hittar i mycket dyrare mousserande viner.   Utvecklad och finessrik champagne med klassisk Le Mesnil-frukt. Doft av rostat bröd, citrus och mjölkchoklad. Lätt till medelfyllig mycket frisk smak av citrus, smör, rostat bröd, mjölkchoklad och lite svamp. Lång fräsch avslutning.

 

2018 Sauvignon Blanc Estate, Sileni Estate (1 flaska)

Marlborough i Nya Zeeland har kommit att bli regionen med stort R för sauvignon blanc. Vinerna är torra, friska och fruktiga med tydliga toner av gräsig fräschör och inslag av passionsfrukt. Sileni Sauvignon Blanc Estate får jäsa på ståltank vid låg temperatur för att få fram just denna aromatiska och populära stil. Ung, klassisk frisk och fräsch sauvignon blanc som i doften bjuder på toner av citrus, fläder och krusbär. Smaken är torr med exotisk frukt och en mycket pigg syra. Fint balanserad sauvignon blanc med lång fräsch eftersmak.

 

2016 Macon-Lugny Les Charmes, Cave de Lugny (1 flaska)

Fyllig vit Bourgogne. Les Charmes en så kallad monopolvingård (en tydligt avgränsad vingård med en ägare) där chardonnaydruvorna växer på mer än 35 år gamla vinstockar. Vingården har en fin solexponering som ger fint mogna druvor och de gamla vinstockarnas rötter bidrar med en komplexitet som inte finns i andra Maconviner. Resultatet är ett av appellationens mest kraftfulla viner. Den generösa fylligheten och krämiga eftersmaken förklarar varför vinfältet går under namnet Les Charmes. Drick till lite smakrikare fiskrätter. Ung, fruktig och smörig doft med toner av gula äpplen, citrus, plommon och inslag av fat. Torr, frisk och medelfyllig smak med fruktigt avslut. Mycket användbart matvin. 

 

2014 Les Terrasses, Chateau Pesquie  (1 flaska)

Från en av Winefinders mest populära producenter från Ventoux i Rhône. Namnet Les Terrasses kommer från latin och kan löst översättas till ”ansamling av jord” och valdes eftersom området i Ventoux består av kullar och dalar. För att bemästra den böljande terrängen behövde vinmakarna bygga terasser på de branta kullarna - många av dessa finns kvar än idag. Familjen Chaudière valde således namnet som en hyllning till de förfäder som mödosamt karvade ur de terasser som finns på familjens ägor. Vinet är gjort på ungefär 60 procent grenache från 60 år gamla vinstockar och 40 procent syrah från 30-åriga vinrankor (tillsammans med lite carignan och cinsault som "slunkit med"). 1/3 av vinet har lagrats i 12 månader påstora franska ekfat - 2-4 år gamla. Rund men koncentrerad smak av mörka och röda bär, kryddor, peppar och lite salmiak. Här finns ett skönt djup i frukten med inslag av hallon, körsbär, svarta vinbär, tobak, provencalska örter och lakrits. Vinet har en mycket bra struktur och härlig balans. Vinner på att luftas innan konsumtion.

 

2010 Château Leboscq Rouge, (1 flaska)

Mogen Bordeaux från stor årgång! Egendomen Château Leboscq är en "cru bourgeois" och består av 30 hektar som ligger ut mot Gironde strax norr om Calon-Ségur i Saint-Estèphe. Här är jordmånen den klassiska djupa grusjorden som gjort Médoc berömt.  Blenden i årgång 2010 består dock av 62% cabernet sauvignon, 26% merlot och resten cabernet franc och petit verdot. Vinet görs på systeregendomen Château Patache dAux och jäser på en blandning av rostfritt stål, cement och öppna träkar. Därefter lagras vinet i 12 månader på franska barriquer (225-liters ekfat). Årgång 2010 anses (tillsammans med 2009) vara en av de allra bästa i Bordeaux under de senaste 25 åren. Den har till och med kallats "århundradets årgång" 2010 gjordes vinet av lite drygt 60 procent cabernet som gett ett lite strävare och mer koncentrerat vin som kan lagras. Fin doft av mörka bär, blyerts, svarta vinbär och lite ek. Smaken är medelfyllig och koncentrerad. Här finns inslag av mörka bär (svarta vinbär, plommon och björnbär), ekfat och strama men inlindade syror och lång koncentrerad eftersmak. Drick nu eller lagra i upp till fem år.

 

2013 El Enemigo Malbec, Bodega Aleanna (1 flaska)

Topproducent från Argentina. Adrianna Catena, yngsta dottern till Nicolas Catena, gick ihop med vinmakaren Alejandro Vigil och grundade Bodegas Aleanna. Druvorna kommer från Adrianna vineyard, som planterades 1996 i svala och väl beryktade Gualtallary, en subregion till Uco Valley. Vinet består av en komplex blend av 90 % malbec, 7% cabernet franc och 3% petit verdot. Stor och aromatisk doft av mörk frukt, lila blommor, choklad, rökig flinta och örter. Smaken är frutktdriven och fyllig med tydliga tanniner, pigg syra och ett nyanserat, långt avslut. 

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team

Andra lådan som tagits fram i samarbete med vinprofilen och vinskribenten Anders Fagerström. Lådan innehåller 6 olika viner som blev favoriterna när Helsingborgs Dagblad körde en vincirkel nu i vinter - viner som alla ger väldigt mycket vin för pengarna: en krämig, elegant och fräsch blanc de blancs champagne från Le Mesnil (som kanske gör de mest prisvärda vinerna i hela Champagne), en smörig och frisk vit Bourgogne med fatkaraktär, en frisk och krispig sauvignon blanc från Nya Zeeland, ett riktigt bra kryddigt rödvin från södra Rhône, en kritikerfavorit från Mendoza (95/100 poäng), och slutligen en mogen Bordeaux från ett av de bästa åren någonsin - 2010.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/54851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Missa inte denna vinlåda som tagits fram av Winefinder i samarbete med vinprofilen och vinskribenten Anders Fagerström. Lådan innehåller 6 olika viner som blev favoriterna när Helsingborgs Dagblad summerade resultatet av årets Vincirkel. Samtliga är viner som alla ger väldigt mycket vin för pengarna: en krämig och fräsch blanc de blancs champagne från Le Mesnil, en smörig och frisk vit Bourgogne, ett riktigt bra rött vardagsvin från södra Frankrike, en Bordeaux med ålder, en topproducent från Argentina och en frisk och krispig sauvignon blanc.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du