Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Bubbellåda

Vad tyckte du?

Winefinders Bubbellåda

Den ultimata bubbellådan inför nyår! Lådan är fylld med sex olika mousserande viner som alla utmärks av sin krispiga fräschör - perfekta att avnjuta året runt. Här ingår bland annat väldspremiären för Montelvinis rosé Prosecco, Pereladas fantastiska Cava och J.M. Goulards Champagne. Levereras direkt ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Perelada Cava Brut Reserva (1 flaska)

Vackert gyllene med en tät ström av fina bubblor. Frisk torr och fruktig med inslag av gröna äpplen, honungsmelon, kex, päron, citrusskal och mineral. Fermenterats i temperaturkontrollerade ståltankar. Tillverkat enligt traditionella metoden med en andra jäsning på flaska och följt av 15 månaders vila på sin jästfällning för största möjliga smakrikedom.

 

Sumarroca Cava Brut Reserva Ecológico (1 flaska)

Ekologisk Cava från en av de bästa. Sumarroca kompromissar aldrig med kvaliteten och här möter vi ett krämigt mousserande vin med en Intensiv och elegant smak. Druvblandningen är klassisk med drygt en tredjedel parellada, en tredjedel xarel-lo och en fjärdedel macabeo. Det här är ett perfekt vin till festligheter som aperitif eller att servera till plockmat.

 

Weingut Müller Gelber Muskateller Sparkling (1 flaska)

Muskatel-druvorna till detta mousserande vin kommer från vingårdar runt Göttweiger Berg i södra Kremstal. Merparten av vingårdarna växer i lerjord eller loessjord. Påverkan av det varma klimatet från öst och de svala vindarna från nordväst tillsammans med Donau-dalens speciella mikroklimat ger ett positivt inflytande på mognaden av druvorna vilket framhäver den karaktäristiska doften av muskateldruvorna. Druvorna skördades i början av oktober och fick efter pressningen jäsna i temperaturkontrollerade ståltankar.

 

Montelvini Asolo Prosecco Superiore DOCG Millesimato Extra Brut 2019 (1 flaska)

Äntligen ny årgång av Montelvinis topp-prosecco. Proseccoviner kommer som de flesta vet i många olika stilar men de bästa anses vara de som kommer från DOCG-klassade byar (den italienska vinlagens hösta kvalitetsklass) där förutsättningarna för vinframställning är exceptionella. Montelvinis vineri ligger i en av dessa DOCG-byar, Asolo, och det här vinet är gjort på druvor från den byn. Vinet tillhör Montelvinis toppserie "Collezione Serenitatis". Druvorna till detta vin kommer 100% från vingårdarna i byn Asolo och görs i en extra torr stil för att ytterligare framhäva områdets unika stil.

 

Montelvini Prosecco Rosé (1 flaska)

Sverigepremiär för Montelvinis rosé-prosecco som består av 85 procent glera och 15 procent pinot nero. Druvorna skördas och vinifieras separat och blandas endast i det slutliga vinet. Mustet av vita druvorna erhålls genom en lätt pressning av glera-klasarna. Musten klargörs sedan och jäses temperaturkontrollerat vid 17° C pinot nero genomgår en kort maceration med skalen innan jäsning för att extrahera färgen och ge proseccon dess härligt ljusrosa färg. Den färdiga cuvéen blandas av de två basvinerna precis innan den sekundära jäsningen i ståltankar för att skapa bubblorna. Ljusrosa färg. Doften och smaken är härligt fruktig och floral med toner av blommor, stenfrukter och röda bär där det smaken balanseras upp av lätta små bubblor, en finstämd sälta och fin syra.


J.M. Goulard La Sereine (1 flaska)

Det är precis norr om Montaigne de Reims i den lilla pittoreska byn Prouilly som vi hittar denna rising star. JM Goulard drivs idag av den unge och dynamiske Damien Goulard som gör hantverksmässig, smakrik och elegant chapagne. Le Sereine här hans non-vintage och har har lagrats i minst 40 månader innan den släpps på marknaden och är en blend av de tre stora champagnedruvorna Pinot Noir (35%), Pinot Meunier (35% varav 10% är fatlagrad) och 30% Chardonnay.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/522351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Den ultimata bubbellådan inför nyår! Lådan är fylld med sex olika mousserande viner som alla utmärks av sin krispiga fräschör - perfekta att avnjuta året runt. Här ingår bland annat väldspremiären för Montelvinis rosé Prosecco, Pereladas fantastiska Cava och J.M. Goulards Champagne. Levereras direkt hem till dörren!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du