Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Byracka Wine Amber

Byracka WineAmber

Ekologisk

Äntligen - en ny orange-låda i butiken. Byracka Amber innehåller 6 olika viner som gjorts med gröna druvor som fått olika lång skalkontakt under framställningen och därmed fått mer struktur och en orange färgnyans - därav beteckningen "orangevin". Vinerna kommer från några klassiska producente···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Pittnauer, Perfect Day 2021 - Burgenland, Österrike
En solig hyllning till orangevinet. Perfect Day är gjord på en blandning av Muskat Ottonel, Traminer, Chardonnay, Gelber Muskateller och Sauvignon Blanc som skördats och jäst separat (med Chardonnay och Sauvignon Blanc som enda undantag).

Gerhard och Birgitte Pittnauer tillhör de mest namnkunniga i naturvinskretsar och de startade sin egendom 2001 i Gols, alldeles intill Neusiedlersee. De jobbar biodynamiskt och helt utan pesticider. 

 

 

Judith Beck, Tarminer 2021 - Burgenland, Österrike
Judith Becks viner tillhör våra favoriter från Österrike. Hennes viner har alltid en fin precision och känsla av ursprung. Egendomen och vineriet ligger mitt i vingården/vingårdarna så hon har totalkoll på allt som händer ned på enskild plantnivå.

Egendomen är biodynamiskt certifierad sedan 2007. Traminer 2021 är gjord på handskördade Traminer-druvor som avstjälkades och sedan jäste spontant tillsammans med druvskalen i 8-10 dagar.

Vinet lagrades sedan i 8-10 dagar i gamla barriquer. 

 

 

Vins et Volailles, Male Tears 2019/2020 - Alsace, Frankrike
Den här upplagan av Male Tears (försök att inte ta det personligt grabbar!) görs av Julius Albertus i Alsace och vinet är gjort på Riesling som vuxit på jordar som har inslag av kalksten och lera.

Druvorna handplockades och jäste (med naturlig jäst) och lagrades sedan tillsammans med skalen i 6 månader på rostfritt stål.

Vins et Volailles arbetar lite annorlunda än andra vinerier. Vinerna är ofta samarbeten med vinmakare och konstnärer/illustratörer.

Vinerna är personliga och har namn och utseende som förhoppningsvis bidrar till en konversation om något viktigt ämne.

Det är i alla fall vad Fleur och Louis bakom vinerna vill åstadkomma. 7 procent av intäkterna från deras serie "cuvée militant" doneras till en organisation som arbetar med frågorna som tas upp av varje enskild cuvée. 

 

 

Katla Wines, Dimon 2021 - Mosel, Tyskland
Jasmin Swan håller till i Mosel men gör viner enligt devisen "nothing added and nothing taken away" från ekologiska druvor som hon sourcar från olika regioner.

Dimon är ett lätt orangevin som görs på mestadels Pinot Gris med lite Riesling. Druvorna har vuxit på skiffer och kalksten.

Pinot Gris-druvorna har krossats och fått en typ av maceration carbonique (jäsning under naturligt bildad koldioxid) medan Riesling-druvorna pressats direkt som hela klasar och samtidigt fått en kort tid tillsammans med skalen.

Resultatet är ett lätt och fräscht vin. 

 

 

Domaine Muller-Koeberle, Mobylette 2021 - Alsace, Frankrike
David och Marianne driver sedan 2012 en liten egendom som planterades av Eugène Muller på 1960-talet i Saint-Hippolyte.

De har utvecklat egendomen och har idag 27 hektar som sköts biodynamiskt och är dessutom en egendom som leder utvecklingen vad gäller biologisk mångfald.

Just det här vinet är gjort på inte mindre än 7 olika druvsorter from rankor som växer på granitrik jord (Riesling, Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot Gris, Muscat, Gewürtztraminer och Pinot Noir).

Druvorna handplockades och fick macerera och jästa tillsammans. 

 

 

Longarico, Catartico 2018 - Sicily, Italien
På Sicilen och i regionen Alcamo hittar vi de två kusinerna Luigi och Sergio Stalteri Longarico som gör eleganta och energirika viner med hjälp av Alessandro Viola. De jobbar minimalistiskt i vineriet och vingårdarna sköts biodynamiskt.

Årgång 2018 är gjord på 100 procent Cataratto som har skördats för hand, avstjälkats och sedan jäst med den naturliga jästen på rostfritt stål.

Druvskalen var med i tre dagar innan vinet drogs över på kastanjefat där de vilade 6 månader. Vinet har varken klarnats eller filtrerats och har buteljerats med endast endast en liten tillsats av 10 mg/l av svaveldioxid (väl under gränsen för "naturvin"). 

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Byracka Wine är en vinproducent som har gjort sig känd för att producera utsökt vin av hög kvalitet i den lilla italienska regionen Marche. De grundades av Giovanni och Maria, ett passionerat par som ville producera vin med en unik karaktär och enastående smak.

Byracka Wine arbetar med ett småskaligt tillverkningsprocess och använder bara de bästa druvorna från sina egna vingårdar, som är belägna på kullarna i Marche-regionen. Vingårdarna sträcker sig över 15 hektar och är omsorgsfullt utvalda för att säkerställa att druvorna får rätt mängd solljus och näring för att producera högkvalitativ frukt.

Byracka Wines framgångar ligger i att de har en djup förståelse av de unika förutsättningarna som krävs för att producera bra vin, och deras erfarenhet i branschen har gjort det möjligt för dem att utveckla en stil som är både unik och sofistikerad. De använder en kombination av modern teknik och traditionella metoder för att skapa viner som är välbalanserade, eleganta och med en subtil komplexitet.

Byracka Wine är engagerade i att bevara miljön och arbetar hårt för att minska sin påverkan på naturen. De använder hållbara odlingsmetoder, och det är deras mål att skapa en cirkulär ekonomi där alla resurser används effektivt och inget går till spillo.

Sammanfattningsvis är Byracka Wine en passionerad och dedikerad vinproducent som har gjort det möjligt att producera högkvalitativt vin med en unik karaktär och smak. De strävar efter att fortsätta utveckla och förbättra sin verksamhet genom hållbarhet och innovation.

www.byrackavin.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du